Browsing Archives of - 2015 Listopad

Největší přítel klokana?

Největší přítel klokana?Nevíte? Přeci Volvo! Společnost Volvo Cars začala pracovat na vývoji technologie detekce klokanů, která by měla snížit příčinu jedné z nejčastějších dopravních nehod v... Read More »

Ovlivní recenze nákup?

Ovlivní recenze nákup?Genderové stereotypy na internetu neplatí. Muži jsou zřejmě spíše pečliví „sběrači“, ženy „intuitivní lovkyně“. Podle výzkumu společnosti Seznam.cz a dat z portálu Zboží.cz jsou to naopak muži, kdo při výběru zboží projevují „sběračské“ vlastnosti a ženy se často chovají jako... Read More »

Zkreslená realita v praxi

Zkreslená realita v praxiRozhovor s režisérem filmu Steve Jobs Dannym Boylem o zákulisí natáčení a spolupráci s jednotlivými herci. Mluvme o tom, co vám proběhlo hlavou, když jste dostal scénář Aarona Sorkina a poprvé si jej přečetl. Co ve scénáři vás přimělo k rozhodnutí, že chcete natočit tento film? DB: Přečetl jsem si scénář a uvědomil si, že bych... Read More »

Steve Jobs podruhé zfilmován, tentokrát mnohem lépe

Steve Jobs podruhé zfilmován, tentokrát mnohem lépeUctívaný i nenáviděný génius Do kin přichází druhý filmový pokus přiblížit divákům tuto rozporuplnou osobnost. Steve Jobs, jeden z největších počítačových vizionářů, součastně však člověk pověstný až brutálně nelítostným, asociálním... Read More »

Michael Fassbender – rozhovor o jeho roli ve filmu Steve Jobs

Michael Fassbender – rozhovor o jeho roli ve filmu Steve JobsNáročný úkol Životopis Steva Jobse od Waltera Isaacsona je obsáhlá kniha o 570 stranách a následuje autorova díla o Albertu Einsteinovi a Benjaminu Franklinovi. Co pomohlo Steva Jobse a jeho úspěchy dosadit do tak vážené společnosti? Co na to Michael Fassbender jako... Read More »

Elektrické prase se chystá na triumfální návrat, ale nepěkně podražilo

Elektrické prase se chystá na triumfální návrat, ale nepěkně podražiloLegendární Čezeta se vrací Starý známý český skútr Čezeta, přezdívaný prase, vyráběný v letech 1957 až 1964, se vrací na scénu v elektrifikované podobě. Pro staromilce skýtá možnost zapnout zvuk připomínající spalovací motor, což může být, zvláště v městském provozu, bezpečnější. Do pražského technického muzea přijel své nové elektrické prase představit jeho britský reinkarnátor Neil... Read More »