Browsing Archives of - 2019 Červen

Yesterday – co by se stalo, kdyby nikdy neexistovali Beatles

Yesterday – co by se stalo, kdyby nikdy neexistovali BeatlesJednou si takhle jede neúspěšný písničkář a kytarista Jack Malik (Himesh Patel) v noci domů na kole. Najednou na několik sekund přestanou na celé zeměkouli fungovat veškerá elektrická zařízení. Jack má smůlu, v nastalé tmě ho srazí autobus. Když se vrátí z nemocnice, zjistí, že se světem se cosi stalo. On je například jediný, kdo... Read More »

Spider-Man: Daleko od domova – superhrdinou proti své vůli

Spider-Man: Daleko od domova – superhrdinou proti své vůliPokračování příhod Pavoučího muže v podání Toma Hollanda nastává doslova proti jeho vůli. Po skončení Avengers: Endgame a ztrátě svého mentora chce Peter Parker zažít normální letní prázdniny šestnáctiletého středoškoláka. Jet se školou na úžasný výlet do Evropy a vyznat lásku dívce, kterou miluje. Jenže na druhou stranu být superhrdinou znamená úvazek na celý život.... Read More »

Diego Maradona – strhující osud fotbalového boha i podvodníka

Diego Maradona – strhující osud fotbalového boha i podvodníkaHráč s číslem deset, argentinský fotbalista Diego Maradona, bývá nazýván nejlepším fotbalistou všech dob. Tento usměvavý chlapec z chudinského slumu na okraji Buenos Aires získal od pánaboha nevídaný talent. Jeho dovednost a technika na hřišti byly neuvěřitelné. Stejně jako jeho život. Dokázal se probojovat až na samotný fotbalový Olymp a pak spadnout až na dno... Read More »

Sdílené dopravní prostředky mají pomoci dopravě ve městech

Sdílené dopravní prostředky mají pomoci dopravě ve městechV posledních letech vznikají nové koncepty sdílené dopravy další, vylepšené generace. Prvopočátky sdílení jednoho dopravního prostředku více lidmi můžeme vidět už dávno ve středověku. Existovaly stanice, kde si bylo možné vyměnit svého unaveného koně za odpočatého. I drožky s kočím, řidičem, později taxíky a UBER, můžeme považovat za formy sdílené dopravy. Všude na světě také... Read More »