Browsing Archives of - 2019 Listopad

Le Mans ’66 – film, ze kterého stříkají závodnické emoce

Le Mans ’66 – film, ze kterého stříkají závodnické emoceFord proti Ferrari na nejtěžším motoristickém závodu světa 24 hodin Le Mans je legendární soboj. Ferrari vítězilo pět let v kuse a Henry Ford se rozhodl Enzo Ferrarimu pomstít  za to, že smetl ze stolu návrh na fúzi jejich dvou značek. Najal si proto Carolla Shelbyho, aby mu postavil supersport, který porazí Ferrari. Caroll Shelby... Read More »

Ženská na vrcholu, z nové česká komedie se chce spíš plakat

Ženská na vrcholu, z nové česká komedie se chce spíš plakatKrása Tater je nejvýraznější dojem z další české komedie. Příběh, dá-li se těch pár událostí, které se před námi odehrají, tak nazvat, lze popsat stručně. Svobodná matka a majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková) se rozhodne se svým synem odjet na Vánoce do Tater, vlastní neschopností skončí v chatě člena horské služby Richarda (Martin Dejdar). A... Read More »

Amnestie chce být objektivní výpovědí o naší nedávné historii

Amnestie chce být objektivní výpovědí o naší nedávné historiiPrvní film o důležité události v tehdy ještě československých dějinách, o Sametové revoluci v roce 1989. Pro pamětníky bezpochyby velmi emocionální období plné nadějí a štěstí. Mělo znamenat tlustou čáru za dobou nesvobody. Bylo tomu tak? Film Amnestie popisuje revoluční přelom let ’89 a dále začátek let devadesátých, zbavených patosu a nadšení. Vidíme lidi, kteří... Read More »

QR kód slaví 25 let – víte, co všechno dokáže?

QR kód slaví 25 let – víte, co všechno dokáže?Název QR kódů vychází z anglického Quick Response (rychlá reakce). Jejich využívání je stále oblíbenější a postupně nahrazují čárové kódy. Oproti nim totiž mají celou řadu výhod. Například výrazně vyšší množství obsažených dat, než mohou obsahovat kódy EAN, či snadnější načtení. I z toho důvodu jsou čím dál častěji využívány také pro platby. Standard tohoto... Read More »