Browsing Archives of - 2018 Červenec

Powerbanka Natec Extreme Media s novou technologií šetří čas

Powerbanka Natec Extreme Media s novou technologií šetří časDíky funkci rychlého nabíjení Quick Charge 3.0 nabíjí připojená zařízení až čtyřikrát rychleji než běžné powerbanky. Licencovaná technologie Quick Charge 3.0 s  inteligentním čipem zaručuje, že připojené zařízení bude správně rozpoznáno a powerbanka Natec ho bude nabíjet maximálním proudem, který deklaruje výrobce připojeného zařízení. Což si ovšem pochopitelně řídí dobíjené zařízení. Pokud připojené zařízení nepodporuje... Read More »

Mission Impossible – Fallout, skvělý akční film, laťku už ale nezvedl

Mission Impossible – Fallout, skvělý akční film, laťku už ale nezvedlNa elitního agenta Ethana Hunta, muže najímaného na nejšpinavější práci, čeká další nesplnitelná mise. Na začátku nového příběhu Mission Impossible však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan (Tom Cruise) je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou... Read More »

Plán útěku 2 opět se Sylvesterem, ale bez Arnieho

Plán útěku 2 opět se Sylvesterem, ale bez ArniehoJak se dostat z vězení, na to je specialista Ray Breslin (Sylvester Stallone) nejlepší z nejlepších. V tomto oboru se stal prvotřídním odborníkem a jeho sláva ještě vzrostla útěkem z Hrobky. Z vězení, ze kterého prchnout údajně bylo zhola nemožné. Plán útěku 2 před Breslina staví nové výzvy. Postupně začínají mizet Breslinovi spolupracovníci. Podaří se... Read More »

Chata na prodej, nová česká komedie Tomáše Pavlíčka

Chata na prodej, nová česká komedie Tomáše PavlíčkaV jedné obyčejné české rodině, jakých jsou tisíce, vládne železnou rukou manželka (Ivana Chýlková). Patří jim chata v Posázaví, na pěkném místě v lese. Jediná chyba je, že už tam skoro vůbec nejezdí, chata chátrá, a tak se ji rozhodnou prodat. Manželka si přeje, když už je chata na prodej, aby tam všichni společně strávili... Read More »

Hotel Artemis je ve skutečnosti tajná nemocnice pro gangstery

Hotel Artemis je ve skutečnosti tajná nemocnice pro gangsteryOcitáme se v Los Angeles roku 2028, tedy v blízké budoucnosti. Společnost ovládají vyhrocené boje o vodu, které je nedostatek, a proto se stala výnosným obchodním artiklem. To ale pro děj filmu není příliš důležité. Nás zajímá hotel Artemis, opuštěný, nepoužívaný hotel nedaleko downtownu, jak se v amerických městech říká... Read More »

Mamma Mia! Here We Go Again pokračuje po deseti letech v krasojízdě

Mamma Mia! Here We Go Again pokračuje po deseti letech v krasojízděCelosvětový fenomenální úspěch muzikálu Mamma Mia! přímo volal po pokračování, a to je po deseti letech tady. Je však nejen pokračováním, ale i prequelem. Vidíme to, o čem se dříve jen mluvilo. Jak Donna po absolvování univerzity chtěla poznat svět, skončila však záhy těhotná na řeckém ostrůvku. Potíž byla v tom, že nevěděla, kdo je... Read More »

Mrakodrap, jaký svět neviděl a nejspíš dlouho neuvidí

Mrakodrap, jaký svět neviděl a nejspíš dlouho neuvidíStavba nejvyššího mrakodrapu na světě byla dokončena a dostal jméno Perla. Na jeho vrcholu je umístěna veliká perla, ve které bydlí, takřka v nebi, majitel. Celkově se tento mrakodrap může pochlubit nejmodernějším zabezpečovacím a protipožárním systémem, což má potvrdit bezpečnostní expert Will Sawyer (Dwayne Johnson). Will je zkušený bývalý agent FBI se specializací na záchranu... Read More »

Studená válka je drama o nešťastně ultimátním vztahu

Studená válka je drama o nešťastně ultimátním vztahuVe válkou zničeném Polsku se začíná život vracet do normálních kolejí. Jeden z nových politických požadavků je vznik folklórního souboru, který by šířil slávu polské lidové kultury. Wiktor (Tomasz Kot) je jmenován uměleckým vedoucím. Začnou jezdit po vesnicích a vyhledávat talenty. Ovšem panuje studená válka, a tak brzy přijdou i komunističtí funkcionáři se svými... Read More »

Sweet Country ukazuje, jak relativní může být cena člověka

Sweet Country ukazuje, jak relativní může být cena člověkaDramatický western inspirovaný skutečnými událostmi se odehrává v Severní Austrálii ve dvacátých letech minulého století. Na každém ranči mají bílí obyvatelé „k ruce“ pár černochů, se kterými nezacházejí z dnešního pohledu vůbec pěkně. Vlastně většinou ani ne jako s lidmi. Zabít černocha nebo znásilnit černošku není ve Sweet Country žádný zločin, ba ani... Read More »

Muž, který zabil dona Quijota – film, který vznikl až na desátý pokus

Muž, který zabil dona Quijota – film, který vznikl až na desátý pokusNeuvěřitelné se stalo skutkem a více jak čtvrstoletí připravovaný film Terryho Gilliama spatřil světlo světa. Scénář se postupně dočkal několika přepsání od základu, mnohokrát byly přeobsazeny role. V roce 2000 se dokonce film začal natáčet s Johnny Deppem v roli Tobyho, ale přírodní kalamita natáčení prokletého snímku Muž, který zabil dona Quijota předčasně... Read More »