Browsing Archives of - 2018 Prosinec

Zaměstnanci před Vánocemi „proflákali“ dvě hodiny denně

Zaměstnanci před Vánocemi „proflákali“ dvě hodiny denněNákupy a přípravy na svátky zaměstnancům z pracovní doby letos odkrojily 108 minut denně. Během posledního měsíce v roce tak každý „proflákal“ v průměru  rekordních 7223 Kč. Od začátku prosince zaměstnanci na pracovišti strávili denně čtvrtinu svého pracovního času soukromými aktivitami. Hlavně nákupem dárků, výběrem dovolené či sledováním multimédií. Nižší produktivita a požadavky na zvyšování... Read More »

Evoluce volantu – od jednoduchého věnce k „řídicímu centru“

Evoluce volantu – od jednoduchého věnce k „řídicímu centru“Volant odjakživa věrně slouží řidičům automobilů, vyvolává v nich pocity svobody a kontroly nad situací. Tvary i funkce volantu se v průběhu let vyvíjely. Na konci 50. let měl volant tvrdý, tenký věnec, který řidiči sloužil pouze ke změnám směru jízdy. Na jeho lepší ovládání a pevnější uchopení si řidiči nasazovali rukavice, které byly navíc... Read More »

Hraní online počítačových her vás může dobře uživit

Hraní online počítačových her vás může dobře uživitPro některé odreagování, únik do jiného světa, pryč od starostí. Pro jiné obživa nebo dobrý přivýdělek. Všechny skupiny ale jedno spojuje. K hraní online je nezbytný kvalitní internet. Počítačové hry prošly ohromným technickým vývojem. Sugestivní, věrná grafika i nároky na výkon jsou nesrovnatelné s tím, na co byli hráči zvyklí v začátcích. „Online hráče kromě... Read More »

Bezdrátové reprosoustavy – kvalitní zvuk z počítače i telefonu

Bezdrátové reprosoustavy – kvalitní zvuk z počítače i telefonuAcoustique Quality, výrobce špičkových českých Hi-Fi zařízení, zahájil prodej bezdrátové verze reprosoustav AQ M24 BT. Ty se kromě nového 1″ výškového měniče s neodymovým magnetem a silnějších basů mohou pochlubit i zcela novým Bluetooth modulem. Velký mezigenerační skok zajišťuje především podpora kodeků AptX. S jejich pomocí dokáží tyto bezdrátové reprosoustavy přehrát hudbu v CD kvalitě i přes Bluetooth.... Read More »

Videokultura bude brzy zásadní pro úspěch osob i firem

Videokultura bude brzy zásadní pro úspěch osob i firemV blízké budoucnosti nám budou technologie plánovat pracovní schůzky nebo doporučovat kolegy, se kterými se pracovně spojit. Jednací místnosti vybavené pokročilou technologií pro video budou v blízké budoucnosti stále častější. Běžné budou funkce rozpoznávání obličeje a hlasu. Videokultura, rozšířená realita, automatické překládání hovoru ve více jazycích nebo plánování pracovních schůzek na základě strojového určení se... Read More »

Útěk od vlastního života může dávat překvapivě hluboký smysl

Útěk od vlastního života může dávat překvapivě hluboký smyslNa varšavském hlavním nádraží se jednoho dne objeví neznámá žena trpící ztrátou paměti. Po dvou letech se pod jménem Alicja vrací k rodině, která ji pozná v televizním pořadu. Alicja si nepamatuje vlastní minulost, ale dokázala si vybudovat nový život s novou identitou. Nechce si vzpomenout na to, kým byla dříve. Alicju všichni nutí zapadnout... Read More »

Biometrická brána rozhodne, kdo smí jít na fotbal

Biometrická brána rozhodne, kdo smí jít na fotbalFotbalové fanoušky v Belgii bude na stadion pouštět tzv. biometrická brána, která rozpozná jejich obličeje. Majitelé permanentek na zápasy belgického fotbalového klubu RWD Molenbeek budou mít zakrátko snadnější vstup na stadion díky technologii rozpoznávání obličeje. Bude instalována na turnikety a jejím hlavním přínosem bude bezpečí na stadionu. I když je projekt stále ještě v testovací... Read More »

Elegantní véčko pro méně náročné uživatele se vrací

Elegantní véčko pro méně náročné uživatele se vracíMódu populárních otvíracích mobilních telefonů, zvaných lidově „véčko“ definitivně pohřbily dotykové displeje. Najednou musel rozkládací drobek, který nepřekážel ani v kapsičce u košile ustoupit velkým, krásným displejům. Někdy tak velkým, že se jim přezdívá „pádlo“. Společnost TCL Communication uvedla na český a slovenský trh elegantní tlačítkový telefon Alcatel 3025X véčkové konstrukce. Novinka je vhodná pro... Read More »

Elektronická recepční nemarodí, ani nejezdí na dovolenou

Elektronická recepční nemarodí, ani nejezdí na dovolenouČeská společnost M2C, nabízející služby integrovaného facility managementu v 11 zemích Evropy, vyvinula produkt M2C E-Reception. Jde o unikátní technologii s non-stop provozem, která výrazné zefektivnění obslužnosti budov. Elektronická recepční představuje širokou možnost využití v administrativních budovách, nemocnicích, hotelích, logistických centrech nebo státních úřadech a ve... Read More »