Browsing Archives of - 2022 Září

Kde zpívají raci – tajuplný příběh dívky z bažin

Kde zpívají raci – tajuplný příběh dívky z bažinPodle knižní předlohy vznikl film o dívce, kterou v dětství postupně opustili rodiče i sourozenci a zanechali ji nemilosrdně osudu v domku uprostřed močálu. Malá Kya Clarková za pomoci starších manželů z nedalekého městečka sama v nebezpečných bažinách přežila a vyrostla v pohlednou, inteligentní dívku. Snaží se uživit sběrem mušlí, a její zájem o přírodu,... Read More »

Ronnie James Dio – život heavy metalového hrdiny

Ronnie James Dio – život heavy metalového hrdinyDio: Dreamers Never Die, první dokumentární film o této metalové legendě se bude po dva večery promítat v českých kinech. Zpěvák Ronnie James Dio bývá někdy označován jako „malý muž s velkým hlasem“, a jako takový ovlivnil celou řadu rockových a metalových muzikantů. Dodnes platí za legendu s velkým L a jednu z nejuctívanějších hudebních... Read More »

Indián – halušky a pálení mrtvoly

Indián – halušky a pálení mrtvolyNová česká komedie Indián se odehrává v současném českém prostředí. Karel Roden představuje bohatého, bezohledného developera Ondřeje, chystajícího se postavit nedaleko Prahy megalomanské luxusní město. Do jeho těla však znenadání vstoupí duše dávno zemřelého amerického indiána a začne ho poučovat o správných morálních hodnotách. Chvíli je zábavné (především díky Karlovi Rodenovi) sledovat, jaké humorné situace... Read More »

To nic, drahá – máme se jak v ráji

To nic, drahá – máme se jak v rájiIdeální svět připomíná uměle vytvořená komunita šťastných mladých párů. Každý získá svůj domek, pěkný vůz, muži prestižní manažerskou práci, ženy pracovat nemusí vůbec. Starají se radostně o domácnost, ve zbylém čase mají spoustu času pro sebe, chodí se koupat nebo nakupovat. Muži se spokojeně vrací z práce k milujícím manželkám, které je vyhlížejí s připravenou... Read More »

Moonage Daydream – portrét Davida Bowieho

Moonage Daydream – portrét Davida BowiehoS hudebním dokumentem Moonage Daydream se vydáte na vzrušující výpravu do života jednoho z nejoriginálnějších a nejvýznamnějších muzikantů všech dob – Davida Bowieho. Režisér Brett Morgen stvořil působivý kaleidoskop kombinující dosud nezveřejněné záběry, nesmrtelnou Bowieho hudbu a jeho vlastní... Read More »

Jan Žižka – česká husitská legenda v režii Petra Jákla

Jan Žižka – česká husitská legenda v režii Petra JáklaDlouho očekávaný snímek o významném, nikdy neporaženém českém vojevůdci konečně přichází do kin. Režisér a zkušený producent Petr Jákl ostentativně překročil zasmrádlý rybníček bídné současné české kinematografie a neohroženě vyrazil rovnou do první ligy. Podívejme se, jak uspěl. Prvotřídní herecké obsazení světového formátu, podpořené dalšími renomovanými hollywoodskými spolupracovníky, slibovalo dílo rozhodně nevšední. Riziko, že Jan... Read More »