Browsing Archives of - 2018 Březen

Ztratili jsme Stalina s nelítostně břitkým černým humorem

Ztratili jsme Stalina s nelítostně břitkým černým humoremČerná komedie o tom, co se strhlo za kolotoč, když náhle 5. března 1953 skonal brutální sovětský vůdce Josif Vissarionovič Džugašvili, řečený Stalin. Na to, co by se odehrálo, kdyby Stalin zemřel se tenkrát nikdo netroufal ani pomyslet. A najednou ta situace nastala. Ztratili jsme Stalina tvrdě zesměšňuje celou komunistickou říši. Však tento film ruské... Read More »

Ready Player One – Hra začíná, nebo možná spíš už začala

Ready Player One – Hra začíná, nebo možná spíš už začalaNacházíme se v budoucnosti, konkrétně v roce 2045. Lidstvo se dostalo do chaotického vývojového stádia, svět stojí na pokraji naprostého kolapsu. Nikdo se nesnaží řešit problémy nebo jim dokonce předcházet. Lidé je nechávají být a snaží se jim nanejvýš vyhnout, případně alespoň je nějak přežít. Nový Spielbergův film Ready Player One ukazuje lidstvo přežívající ve... Read More »

Souboj pohlaví – bitva mezi mužským a ženským světem

Souboj pohlaví – bitva mezi mužským a ženským světemPodle stejnojmenné události, na kterou svět dodnes nezapomněl, přestože se stala v roce 1973, vznikl film Souboj pohlaví. V době, kdy snahy o zrovnoprávnění žen vůči mužům budily spíš úsměv na mužských tváří, rozhodly se americké tenistky dokázat světu, že jsou přinejmenším stejně dobré a zaslouží si stejné... Read More »

Pacific Rim – Povstání je o další pořádné řežbě obřích robotů

Pacific Rim – Povstání je o další pořádné řežbě obřích robotůZemě se ještě nevzpamatovala z ničivého náporu mimozemských Kaijulů, který přežila jen o vlásek. Tehdy se jejich drtivé schopnosti podařilo na poslední chvíli udolat pomocí gigantických pilotovaných robotů, Jaegerů. Zdá se, že tím se ale věc nevyřešila a v Pacific Rim – Povstání se blíží další, mnohem strašlivější útok. Tentokrát mají navíc nepřátelé za spojence... Read More »

Máří Magdaléna byla opravdu napravená hříšnice?

Máří Magdaléna byla opravdu napravená hříšnice?Osobní příběh jedné z nejslavnějších biblických žen je opředen mnoha nejasnostmi a nepravdami. Obecně bývá Máří Magdaléna označována za prostitutku, v některých historických pramenech za Ježíšovu milenku či dokonce manželku, kde je tedy pravda? Stejnojmenný film se věnuje výhradně příběhu Marie z Magdaly a klade si za cíl v rámci možností narovnat některé historické či... Read More »

Extrémní hraní na tankodromu probíhalo v zajetí mrazu

Extrémní hraní na tankodromu probíhalo v zajetí mrazuBrutálně mrazivý a hodně vyčerpávající. Právě takový byl v pořadí už 7. díl oblíbené herní série ROG Extreme Gaming. Extrémní hraní se tentokrát odehrálo v třeskutých mrazech na milovickém tankodromu na korbě vojenské Tatry 813. Bitvě mezi herními týmy „Xnapy“ a „Freeze“ ve hře League of Legends dominovala družina Petra „Xnapyho“ Jiráka, která suverénně ovládla... Read More »

Švéd v žigulíku pojednává o absurdním světě nedaleko od nás

Švéd v žigulíku pojednává o absurdním světě nedaleko od násAutomobilka Lada měla kdysi, v sedmdesátých letech, ukázat celému světu zázraky sovětské ekonomiky. Ještě před několika lety tento mamutí závod nesmyslně zaměstnával mnoho desítek tisíc lidí a prodělával stovky miliard ročně, přestože skoro nic nevyráběl. Proto se akcionáři, jimiž jsou dnes z padesáti procent ruský stát a druhou polovinu vlastní Nissan s Renaultem, rozhodli situaci... Read More »

Králíček Petr pobaví inteligentním humorem děti i dospělé

Králíček Petr pobaví inteligentním humorem děti i dospěléJe legendární čtveračisko, jaké svět neviděl. Na příbězích králíčka Petra od spisovatelky a ilustrátorky Beatrix Potter vyrostly celé generace nejen britských dětí. Jak by také ne, jeho bláznivá dobrodružství totiž vydává nakladatelství Penquin Random House od roku 1902 dodnes. Nicméně Králíček Petr vstoupil do jednadvacátého století posílen novým dobrodružstvím, a to na filmovém plátně. Základem... Read More »

Ransomware GandCrab umožňuje stát se zlodějem každému

Ransomware GandCrab umožňuje stát se zlodějem každémuJednou z výrazných hrozeb letošního roku je „ransomware jako služba” (Ransomware-as-a-Service). V lednu se objevil ransomware GandCrab, škodlivý kód zřejmě ruského původu, který je distribuován na dark webu. Za pouhé dva měsíce infikoval více než 50 000 počítačů, přičemž se předpokládá, že útočníkům na výkupném vydělal až 600 000... Read More »

Dej mi tvé jméno rozhodně není film pro každého

Dej mi tvé jméno rozhodně není film pro každéhoDospívající mladík Elio Perlman je jako každý rok na prázdninách v Itálii. Užívá si léto na rodinném sídle, hraje na svůj oblíbený klavír, komponuje skladby. Jednoho dne přijede jeho otci na pár týdnů pomoci s vědeckou prací odborný asistent Oliver (Armie Hammer). Tím se děj filmu Dej mi tvé jméno začíná... Read More »