Browsing Archives of - 2019 Duben

Koloběžky Lime odjely 50 milionů jízd. Daří se jim i v Česku?

Koloběžky Lime odjely 50 milionů jízd. Daří se jim i v Česku?Elektrické koloběžky Lime po necelých dvou letech pokořily zásadní milník a na kontě mají již přes 50 milionů jízd. Služba aktuálně funguje ve více než 100 městech napříč 20 zeměmi světa a pěti kontinenty. Koloběžky Lime ulehčují mnohdy komplikované dopravě ve městě. V průměru jeden ze tří jezdců si jízdu na koloběžce zvolí místo jízdy... Read More »

The Beach Bum vám ukáže, jak se žije dokonale nadoraz

The Beach Bum vám ukáže, jak se žije dokonale nadorazKaždodenní mejdan, to je život básníka a spisovatele Moondoga (Matthew McConaughey). Je sice ženatý, svoji manželku miluje, to mu ale nebrání žít si svůj život jinde. A to on umí naplno, jako nikdo. V The Beach Bum se sjíždí vším, co je po ruce, alkohol teče proudem, pytlíky s drogami a jointy jdou z ruky... Read More »

Avengers: Endgame – nejničivější bitva o existenci vesmíru

Avengers: Endgame – nejničivější bitva o existenci vesmíruPokračování předchozího snímku Avengers: Infinity War je 22. filmem Marvel Studios. Vše začalo 2. května 2008 premiérou filmu Iron Man. Loňský Avengers: Infinity War se naproti tomu s tržbami přes dvě miliardy dolarů stal nejúspěšnějším superhrdinským filmem všech dob a čtvrtým komerčně nejúspěšnějším snímkem v historii kinematografie. A to přesto, že v závěru Infinity War... Read More »

Sedmero zásad bezpečné jízdy na koloběžce ve městě

Sedmero zásad bezpečné jízdy na koloběžce ve městě1) Koloběžku před jízdou zkontrolujte Před každou jízdou koloběžku důkladně zkontrolujte a ujistěte se, že je připravena na bezpečnou jízdu. Ověřte si, že brzdy správně brzdí, a za snížené viditelnosti si dejte rovněž pozor, zda svítí přední i zadní světlo. Pro svůj maximální komfort na cestě raději také zkontrolujte, jestli je koloběžka dostatečně nabita. 2)... Read More »

Ostrým nožom, film natočený podle skutečné události

Ostrým nožom, film natočený podle skutečné událostiPříběh se stal v Bratislavě na nábřeží roku 2005. Parta skinheadů tehdy ubodala studenta. Z útoku jsou obviněni čtyři pachatelé, soud je však pro formální procesní chybu během vyšetřování osvobodí. Snímek Ostrým nožom režiséra Teodora Kuhna popisuje marný boj nešťastného otce s byrokratickou státní mašinérií při snaze o dosažení... Read More »

Nikdy neodvracej zrak – příběh neobyčejně nadaného umělce

Nikdy neodvracej zrak – příběh neobyčejně nadaného umělceStrhující příběh Kurta Barnerta (Tom Schilling) je inspirovaný životním příběhem dodnes žijícího německého malíře Gerharda Richtera, jehož osud ovlivnila smrt jeho tety. V nacistickém Německu znamenalo byť jen podezření na duševní chorobu zařazení do zrůdného programu na očistu rasy a jistou smrt. Právě teta mu vždy říkala: Nikdy neodvracej zrak. Díky ní se jako malý... Read More »

Hra o trůny skrývá nebezpečí různých počítačových útoků

Hra o trůny skrývá nebezpečí různých počítačových útokůFanouškové legendární ságy se konečně dočkali závěrečné řady oblíbeného seriálu. Ale na nové díly se dobře připravovali i kyberzločinci, kteří se snaží nadšence nalákat na různé phishingové a jiné podvody. Hra o trůny vám tedy může i dost znepříjemnit... Read More »

Hellboy, zplozenec pekla se vrací s plnou parádou a humorem

Hellboy, zplozenec pekla se vrací s plnou parádou a humoremOd prvního filmu s hrdinou jménem Hellboy uplynulo už patnáct let. Podle komiksové série mu tehdy vdechl na filmovém plátně život režisér Guillermo del Toro. Nyní se režie ujal zkušený režisér akčních filmů a hororů Neil Marshall. Když přišlo na vymýšlení zápletky, filmaři byli z bohatosti námětů v rozpacích. Dvacetiletá komiksová série Hellboye se chlubí... Read More »

Cesta do pravěku jde nádherně zrestaurovaná znovu do kin

Cesta do pravěku jde nádherně zrestaurovaná znovu do kinStejně jako geniální český filmový tvůrce Karel Zeman, patří jeho film Cesta do pravěku z roku 1955 neodmyslitelně k dětství mnoha generací Čechů. Proto je určitě dobrá zpráva, že se tento světově proslulý film podařilo ve studiu UPP, v rámci projektu Čistíme svět fantazie a za pomoci sponzorů, digitálně zrestaurovat. Největší zásluhy patří nepochybně Muzeu... Read More »

Film Trabantem tam a zase zpátky uzavírá cestu kolem světa

Film Trabantem tam a zase zpátky uzavírá cestu kolem světaŽlutý cirkus cestovatele Dana Přibáně se ze své poslední výpravy vrátil domů už loni v létě. Po pětiměsíční cestě z Indie přes Nepál, Himaláje, Tibet, Pákistán, Čínu, Uzbekistán a řadu dalších zemí konečně dorazila mezinárodní posádka zpátky na Slovensko a do Čech. Její členy tvořily známé tváře, avšak tentokrát bez ženského pohlaví. Automobilový park zůstal... Read More »