Browsing Archives of - 2017 Duben

Zahradnictví: Rodinný přítel – další nejhorší film Jana Hřebejka

Zahradnictví: Rodinný přítel – další nejhorší film Jana HřebejkaNaivitou a prvoplánovitostí, jakou film začne, i skončí. Příběh se odehrává během druhé světové války. Tři sestry (nesmějte se!) žijí samy v domě. Manžely (Martin Finger, Jiří Macháček) dvou z nich zavřeli za roznášení letáků (válečná zápletka). Se vším jim v domácnosti obětavě pomáhá jejich rodinný přítel, lékař Jiří (Ondřej Sokol). Spí v kuchyni na... Read More »

The Circle – radostná ztráta soukromí jako globální byznys

The Circle – radostná ztráta soukromí jako globální byznysEmma Watson představuje mladou ambiciózní dívku Mae, shánící jakoukoliv práci, která by ji bavila. Její kamarádka pracuje pro obrovskou společnost The Circle, kde právě probíhá konkurz na nová místa. Mae je přijata. Postupně zevrubně poznává, kde se ocitla. The Circle je vyspělá technologická high-tech firma, v níž její zakladatel a šéf (Tom Hanks) vybudoval ráj... Read More »

Loupež ve velkém stylu – komedie v rukou osvědčených mazáků

Loupež ve velkém stylu – komedie v rukou osvědčených mazákůKdyž se náhodou stanete účastníkem bankovní loupeže, a jste sami chudí jak kostelní myš, máte o čem přemýšlet. Partě tří důchodců (Michael Caine, Morgan Freeman a Alan Arkin) se přihodí shodou okolností stejně nemilá věc. Dozví se, že díky nešťastným právním průtahům kolem zkrachovalého bývalého zaměstnavatele je vyplácení jejich důchodů v nedohlednu. Jenže, jak se... Read More »

Pat a Mat se zabydleli v muzeu Grévin Praha. „A je to!“

Pat a Mat se zabydleli v muzeu Grévin Praha. „A je to!“Co nového v muzeu voskových figurín Grévin? Televizní hvězdy Jolana Voldánová a Roman Šebrle, kteří již v muzeu mají své vlastní voskové dvojníky mezi sebe přivítali Pata a Mata. Tito dva pověstně nešikovní kutilové nás u televizních obrazovek baví svými triky a zlepšováky více než 40 let. Při návštěvě muzea v Celetné 15 vás budou doprovázet téměř... Read More »

Přes kosti mrtvých – ponurý film o vztahu k lidem a zvířatům

Přes kosti mrtvých – ponurý film o vztahu k lidem a zvířatůmV malém, polském příhraničním městečku žije Jana Dušejková. Důchodkyně se svéráznými názory, přivydělávající si jako učitelka angličtiny. Protože je sama, vyznačuje se přecitlivělým vztahem ke zvířatům. Ve filmu Přes kosti mrtvých je mimořádně populární myslivectví, díky němuž dochází k masovému vybíjení zvěře v přírodě. Proto paní Dušejková neustále rozesílá dopisy, ve kterých na tento rozmáhající... Read More »

Film Špína otevírá strastiplné stigma oběti znásilnění

Film Špína otevírá strastiplné stigma oběti znásilněníPro neradostné, citlivé téma se rozhodla režisérka Tereza Nvotová. Téma znásilnění je stále všeobecně podceňováno a potlačováno jako něco, o čem se nerado mluví. Svůj podíl na tom mají oběti tohoto trestného činu. Údajně jen 13 % jich znásilnění oznámí na policii, ostatní ženy se obávají společenského stigmatu oběti. Špína pojednává o případu, který se... Read More »

Zrcadlovka Nikon D7500 – za amatérskou cenu profesionální kvalita

Zrcadlovka Nikon D7500 – za amatérskou cenu profesionální kvalitaNová zrcadlovka od Nikonu dostala do vínku snímač CMOS a obrazový procesor z vlajkové lodi, nejvyšší profesionální zrcadlovky D5. Nikon uvádí fotoaparát D7500, který byl vytvořen s cílem rozšířit možnosti fotografů s tvůrčím přístupem k fotografování. Nikon D7500 je vybaven výkonnými obrazovými technologiemi v těle s rozměry vhodnými pro cestování a je proto ideálním fotoaparátem pro... Read More »

Ztracené město Z odkrývá neznámou civilizaci v amazonské džungli

Ztracené město Z odkrývá neznámou civilizaci v amazonské džungliMajor Percy Fawcett je díky své geodetické minulosti pověřen důležitým armádním úkolem: zmapováním části latinské Ameriky, převážně amazonských oblastí Brazílie a Bolívie. Tato výprava v roce 1906 se mu stane osudná. Přežije veškeré útrapy i nástrahy, nesnědí ho kanibalové, ani nezemře hlady. Splní úkol a vrátí se domů. Nedá mu však spát jeden objev, učiněný... Read More »

Uteč je perfektně vystavěný horor s bizarním příběhem

Uteč je perfektně vystavěný horor s bizarním příběhemZačátek vypadá jako romantická idylka, ta však ve filmu Uteč nemá trvat dlouho. Chris (Daniel Kaluuya) je sice černoch zamilovaný do bílé dívky, kdo by ale něco takového v inteligentní společnosti třetího tisíciletí řešil. Rose (Allison Williams) po čtyřměsíční známosti přiváží představit Chrise svým rodičům na venkov. Ti jsou oba známi pokrokovými názory a moderním... Read More »

Tablet Lenovo Yoga Tab 3 Plus potěší filmové i hudební nadšence

Tablet Lenovo Yoga Tab 3 Plus potěší filmové i hudební nadšenceLenovo Yoga Tab 3 Plus pokračuje v tradici, nabízí značný komfort při sledování multimediálního obsahu. Představuje v podstatě 10,1palcovou alternativu k televizi. Přitom ho díky čtyřem různým režimům můžete použít naprosto kdekoliv. Tablet Lenovo Yoga Tab 3 zvládne pracovat až 18 hodin na jedno nabití. Stihnete přečíst zprávy u snídaně, během oběda zkontrolujete, co je nového na... Read More »