Browsing Archives of - 2016 Září

Lenovo Yoga – mimořádně tenký kovový fešák se 4K displejem

Lenovo Yoga – mimořádně tenký kovový fešák se 4K displejemNápadně štíhlý konvertibilní notebook Lenovo Yoga 910 se 14,3mm profilem je jedním z nejvýkonnějších vícerežimových zařízení na trhu se sedmou generací procesorů Intel Core i5 a Core Core i7. YOGA 910 zároveň přináší řadu vylepšení pro práci i... Read More »

Skvělý sirotčinec slečny Peregrinové podle Tima Burtona

Skvělý sirotčinec slečny Peregrinové podle Tima BurtonaFilmové podoby se dočkal knižní bestseler Ransoma Riggse Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Přičemž podivné neznamená nic dehonestujícího, ale spíše děti odlišné, výjimečné, zázračné, které by však v normálním světě jejich okolí patrně považovalo pro jejich neobyčejné schopnosti spíše za... Read More »

Souboj Apple iPhone 7 vs Samsung Galaxy Note 7 na internetu

Souboj Apple iPhone 7 vs Samsung Galaxy Note 7 na internetuNejvětší konkurenční derby letošního roku se odehrává mezi týmy Apple a Samsung. Konkrétně mezi Apple iPhone 7 vs Samsung Galaxy Note 7. Jejich „sedmičky“ měly být hitem roku, ale nekandidují spíše na propadák roku? Stoupenci obou značek prominou, ale pár šlápnutí vedle se tentokrát „vydařilo“ na obou frontách.  A tak jsme dali hlavy a hlavně data... Read More »

Doplňky k telefonu a nejrůznější sympatické blbinky

Doplňky k telefonu a nejrůznější sympatické blbinkyCo všechno si ke svému telefonu můžete ještě pořídit? Život bez mobilu si naprostá většina z nás nedovede představit, někteří čím dál častěji pokukují na další doplňky k telefonu, z nichž k nejrozšířenějším patří tzv. selfie tyč. Užitečné funkce dnešních mobilů se přitom stále rozšiřují a... Read More »

Laserový 4K projektor Epson s podporou Ultra HD Blu-ray

Laserový 4K projektor Epson s podporou Ultra HD Blu-rayNový model EH-LS10500 nabízí maximální kvalitu obrazu a pohodlí nejen díky motorovému posunu objektivu, zoomu a ostření i také paměti polohy objektivu. Projektor Epson v minulosti vždy představoval špičkovou obrazovou kvalitou. Model EH-LS10500 doplňuje řadu laserových projektorů pro domácí kino o technologii domácí zábavy s vysokým dynamickým rozsahem... Read More »

Anthropoid, tajná česká operace proti nacistům jde do kin

Anthropoid, tajná česká operace proti nacistům jde do kinAtentátem zabitý říšský protektor Reinhard Heydrich byl historicky služebně nejvyšším, tímto způsobem zlikvidovaným nacistou. Heydrich byl jako třetí muž říše podřízen přímo Hitlerovi, a pro jím organizované krvavé popravy tisíců Čechů se mu přezdívalo Pražský řezník. Operace Anthropoid měla jeho řádění učinit... Read More »

Tragický příběh ropné plošiny Deepwater Horizon byl zfilmován

Tragický příběh ropné plošiny Deepwater Horizon byl zfilmovánNejstrašnější ropná katastrofa všech dob 20. dubna 2010 došlo v Mexickém zálivu nedaleko Louisiany k výbuchu a následnému požáru plovoucí vrtné plošiny Deepwater Horizon společnosti BP, těžící ropu. Díky této havárii unikala ropa 87 dní volně do moře a způsobila ekologickou tragédii nedozírných rozměrů. A právě podle této skutečné události byl natočen film Deepwater... Read More »

Lokátor GPS vám pohlídá auto, bagr i babičku

Lokátor GPS vám pohlídá auto, bagr i babičkuVodotěsný lokátor GPS MT90 značky Meitrack je moderní a spolehlivé zařízení určené k lokalizaci vozidel (osobní vozů, nákladních automobilů, motocyklů, stavebních strojů, lodí), cenných zásilek, osob nebo zvířat. Lokátor využívá mobilní síť, obsluhuje se přes internet nebo pomocí SMS a jeho baterie v režimu uspání vydrží až 10... Read More »

První praktické zkušenosti s mobily Sony Xperia ZX a Sony Xperia X Compact

První praktické zkušenosti s mobily Sony Xperia ZX a Sony Xperia X CompactČím dál chytřejší Od října přichází na český trh dva zajímavé telefony Sony Xperia ZX a Sony Xperia X Compact, o kterých jsme vás před několika týdny informovali. A zde je tedy několik prvních dojmů, když jsme si přístroje mohli v klidu krátce vyzkoušet, a pohovořit o nich s produktovým manažerem Sony... Read More »

Ukradená srpnová okupace ve filmu Krycí jméno Holec

Ukradená srpnová okupace ve filmu Krycí jméno HolecNešťastné srpnové události opět ožívají v dramatickém snímku Krycí jméno Holec. Byl natočený podle autobiografické povídky Italská spojka nedávno zesnulého režiséra Jana Němce. Odehrává se v létě pohnutého roce 1968, v době okupace ČSSR vojsky Varšavské... Read More »