Browsing Archives of - 2017 Listopad

Přání k mání, nová vánoční rodinná komedie

Přání k mání, nová vánoční rodinná komedieOdehrává se ve fiktivním, blíže neurčeném českém městě. Natáčelo se, jak snadno poznáte, v Karlových Varech. Ve městě, na kolonádě, a především na kopci v hotelu Imperial. Ten ve filmu patří nabubřelé, bohaté rodině Bosákových. Další rodinu, jejíž osudy Přání k mání sleduje, představují Jitka Čvančarová a Martin Myšička, filmovým synem Albertem je jim Filip... Read More »

Filmu 7 životů rozhodně neschází napětí ani originální zápletka

Filmu 7 životů rozhodně neschází napětí ani originální zápletkaObčas se zkrátka povede natočit nečekaně zajímavý film. Tím je i snímek 7 životů, v originále nazvaný Sedm sester, případně pro Ameriku poněkud méně srozumitelně Co se stalo s Pondělí. Ocitáme se v pochmurné budoucnosti, konkrétně v roce 2073. Svět je díky pseudohumanistickým idejím a vysoké úrovni lékařské vědy totálně přelidněn. Proto bylo nutné přistoupit k... Read More »

Chytré pracoviště bude čím dál důležitější

Chytré pracoviště bude čím dál důležitějšíNejnovější technologie na pracovišti mají i v zaměstnancích podporovat kreativitu a výkonost. Navíc v době velmi nízké nezaměstnanosti může moderní chytré pracoviště vybavené příslušnými technologiemi představovat výraznou konkurenční výhodu při lovu talentů. Společnost Dimension Data, globální poskytovatel IT řešení a služeb, upozorňuje na pět nejvýraznějších trendů, které budou v  příštím roce ovlivňovat podobu čím dál... Read More »

Nádech pro lásku – natočeno podle skutečné události

Nádech pro lásku – natočeno podle skutečné událostiPři společenské akci na britském venkově se seznámí dva mladí lidé, Diana (Claire Foy) a Robin (Andrew Garfield). Zanedlouho se vezmou, cestují, užívají si života, jsou šťastní. Diana otěhotní a oba se těší na potomka. Znenadání však Robin ochrne. Je to jako rána z čistého nebe, akorát hlavou je schopen pohnout. Nedokáže sám ani dýchat.... Read More »

120 BPM – syrový film z kontroverzního prostředí homosexuálů

120 BPM – syrový film z kontroverzního prostředí homosexuálůOdehrává se počátkem devadesátých let ve Francii, zhruba deset let po vypuknutí epidemie AIDS. A v této době sklízí HIV naplno své tragické ovoce, nebo-li kosí nešťastné oběti. Režisér Robin Campillo byl tehdy jakožto gay sám členem aktivistické komunity Act Up Paris, o níž především snímek 120 BPM... Read More »

Zahradnictví: Nápadník, závěrečný film trilogie

Zahradnictví: Nápadník, závěrečný film trilogieTřídílnou sérii inspirovanou životními osudy rodiny scénáristy Petra Jarchovského nyní zakončuje díl nazvaný Zahradnictví: Nápadník. Příběh je prostý. Daniela (Anna Fialová) je na prázdninách v rodinném zahradnictví u tety Emilky a strýce Miloše. Její despotický otec (Martin Finger) se tak domnívá, že jeho dcera bude pod neustálým dohledem. Právě jí totiž zakázal jet s kamarády... Read More »

Liga spravedlnosti – nejskvělejší hrdinové zachraňují lidstvo

Liga spravedlnosti – nejskvělejší hrdinové zachraňují lidstvoSvětu opět reálně hrozí zánik, Zemi si vyhlédl nelítostný Steppenwolf, ničitel světů. Tento nečekaně mocný nepřítel disponuje silami a kouzly, kterým lidstvo vlastními prostředky čelit nedokáže. Vyhlazení lidí je na spadnutí, naše planeta se začíná měnit v poušť. Co teď? Naštěstí máme nebojácné superhrdiny s jejich kouzelnými schopnostmi. A ti se rozhodnou jako Liga spravedlnosti Steppenwolfovi... Read More »

Umělá inteligence a internet věcí v roce 2018

Umělá inteligence a internet věcí v roce 2018Spokojený zákazník patří mezi nejhodnotnější aktiva každé firmy. A naneštěstí to platí i na druhou stranu: jakýkoli, i jen mírně naštvaný klient může strhnout lavinu. Na konci je poškozená pověst produktu, značky či firmy. Společnost Dimension Data, globální poskytovatel IT řešení a služeb, představuje pět nejvýraznějších trendů ve vývoji, který v příštím roce zaznamená umělá... Read More »

Mobilní bankovnictví vystřídá do roku 2020 internetové

Mobilní bankovnictví vystřídá do roku 2020 internetovémBank představila zdokonalenou aplikaci na otisk prstu. U příležitosti svého desetiletého výročí spustila mBank 14. listopadu 2017 provoz nové mobilní aplikace 3.0 s novými funkcemi. Je intuitivnější a rychlejší, než klasické internetové bankovnictví přes webové rozhraní. „Již celých 10 let budujeme moderní banku se samoobslužnými službami. Od té doby máme řadu následovatelů a jsme rádi, že... Read More »

Dokud nás svatba nerozdělí – inteligentní francouzská komedie

Dokud nás svatba nerozdělí – inteligentní francouzská komediePříprava svatby bývá vypjatá událost, a pokud se chystá luxusní svatba bohatých manželů, je zaděláno na o to větší množství potíží. Max je dlouholetým zkušeným majitelem agentury na pořádání svateb. Připravit pefektně velkolepou svatbu ve filmu Dokud nás svatba nerozdělí na francouzském zámku by pro něj neměl být žádný problém. On ale moc dobře ví,... Read More »