Browsing Archives of - 2018 Říjen

Konvertibilní notebook, tablet, čtečka knih, vše v jednom

Konvertibilní notebook, tablet, čtečka knih, vše v jednomPřichází nová generace flexibilních a kreativních notebooků od Lenova. Ve čtveřici nejnovějších zařízení si mohou uživatelé vybrat konvertibilní notebook z rodiny Yoga i druhou generaci inovativního zařízení Yoga Book C930. Do jeho úžasných vlastností a dokonalého zvuku se... Read More »

Mobilní signál v metru – dokončeno pokrytí dalšího úseku

Mobilní signál v metru – dokončeno pokrytí dalšího úsekuKonečně se Praha dočkala telefonování i pod zemí. V úseku metra stanic Muzeum až Roztyly jsou nyní dostupné mobilní služby. Konečně se tedy rozeběhlo dlouho slibované pokrytí pražské podzemní dráhy mobilním signálem. Dalších 21 stanic v centrální části Prahy bude pokryto v příštím roce. V dubnu tohoto roku byla podepsána smlouva umožňující zahájení pokrývání pilotního... Read More »

Robot Pepper, nový roztomilý zaměstnanec pražského letiště

Robot Pepper, nový roztomilý zaměstnanec pražského letištěTakhle pilný pracovník je snem každého zaměstnavatele. Není nemocný, nejezdí na dovolenou, nebolí ho zuby, zkrátka jen se usmívá a pracuje. Takový chlapík je Pepper, nový robot, který je ode dneška k dispozici na Terminálu 2 pražského letiště Václava Havla. Každý, kdo někam občas cestuje letadlem to zná. Buď spěchá a dobrou radu šetřící čas... Read More »

Bohemian Rhapsody, přivítejte její veličenstvo Queen!

Bohemian Rhapsody, přivítejte její veličenstvo Queen!Tato slova uvedla vystoupení Queen, jedné z nejvýznamnějších rockových skupin všech dob, na největším koncertě, co se počtu diváků týče, Live Aid v létě roku 1985. Nesnadno zařaditelná hudba této britské hudební formace v čele s výrazným frontmanem Freddiem Mercurym se nesmazatelně zapsala do historie. Kdo by neznal nezaměnitelný úvod skladby „We Will Rock You”,... Read More »

Climax – co porušilo zaběhnutou rovnováhu mezi tanečníky?

Climax – co porušilo zaběhnutou rovnováhu mezi tanečníky?Bav se a přežij je přiléhavý podtitul filmu. Večírek na závěr tanečního soustředění se slibně vyvíjí, zábava je v plném proudu. Všichni se těší na mezinárodní taneční soutěž. Pochopitelně se všichni tanečníci nejvíce baví, jak jinak, bláznivými tanečními kreacemi. Kluci se mezi sebou vychloubají, co by se kterou tanečnicí rádi dělali, pozadu nezůstávají ani holky.... Read More »

Bezdrátové rychlodobíjení mobilu z powerbanky

Bezdrátové rychlodobíjení mobilu z powerbankyEnergie pro mobily a další mobilní zařízení není nikdy dost, a tak se v našich kapsách nebo taškách zabydlely powerbanky, nebo-li záložní zdroje energie. Jenže jak jde pokrok kupředu, tempo musí držet i tato zařízení. Bezdrátové dobíjení je čím dál rozšířenější, nicméně další požadavek na výrobce je nevyhnutelně bezdrátové... Read More »

Zlatý podraz oslavuje nezdolnou vůli a pevný charakter

Zlatý podraz oslavuje nezdolnou vůli a pevný charakterReprezentovat zemi, která si toho často vůbec neváží, to byl v minulosti úkol československých sportovců. Za druhé světové války i během normalizace, bezcharakterním, hloupým, komunistickým funkcionářům navzdory. Film Zlatý podraz není jen o basketbalu, mládí a lásce, ale především o nezdolné vůli jít za tím, co považujeme za... Read More »

Přistání na Měsíci prověřeno novými grafickými kartami Nvidia

Přistání na Měsíci prověřeno novými grafickými kartami NvidiaPřed čtyřmi lety se produkční tým Nvidia, zabývající se vytvářením video ukázek, pustil do zajímavého úkolu. Využil tehdejší nejlepší grafické karty, aby zbořil mýtus, že mise Apollo 11, resp. samotné přistání na Měsíci, byl hoax. Výsledek byl tak přesvědčivý, až se video stalo předmětem vtipů. Tvrdily, že k vytvoření iluze přistání na Měsíci bylo potřeba technologie,... Read More »

Akumulátorová čtyřkolka – pro zábavu i do práce

Akumulátorová čtyřkolka – pro zábavu i do práceMáte rádi adrenalin, čtyři kola a přírodu? Ale zároveň nechcete obtěžovat okolí hlukem spalovacích motorů? Pak je akumulátorová čtyřkolka řešením právě pro vás. Její provoz je tichý, absolutně bez emisí, má precizní a bezpečnou konstrukci. Jízdní vlastnosti i výbava vás mile překvapí. „Jízda na akumulátorových čtyřkolkách je stále populárnější zábavou pro všechny, kdo si chtějí... Read More »

Halloween je zdařilé pokračování legendárního hororu

Halloween je zdařilé pokračování legendárního hororuNelítostný vrah Michael Myers se poprvé ve filmu objevil v roce 1978, kdy v šesti letech ubodal svoji patnáctiletou sestřičku Judith. Od té doby se v různě povedených pokračování vrací do městečka Haddonfield, aby pod rouškou reje masek o svátku Halloween nelítostně vraždil. Neustálá pokračování a oprašování známých témat a příběhů bývají obecně přijímána s... Read More »