Browsing Archives of - 2018 Listopad

Creed II – zdařilé pokračování nekonečné boxerské ságy

Creed II – zdařilé pokračování nekonečné boxerské ságyNesmrtelná legenda přichází s dalším pokračováním pod názvem Creed II. Rocky dál vede svoji restauraci pojmenovanou po zesnulé manželce Adrianě, o jeho život ale tentokrát nejde. Na scénu se vrací ruská boxerská mlátička Ivan Drago, Rockyho celoživotní noční můra. Sám je rovněž na vejminku, jenže má syna Viktora (Florian Munteanu), ten jako na potvoru také... Read More »

Útok z hlubin je o poctivé válce jaderných ponorek

Útok z hlubin je o poctivé válce jaderných ponorekJsou na světě místa, kde studená válka nikdy neskončila. Jedním takovým místem je oblast kolem severního polárního kruhu. Kapitán Joe Glass (Gerard Butler) dostane se svojí speciální útočnou ponorkou vysoce tajný a nebezpečný úkol. Jeho mise může rozpoutat třetí světovou válku. Snímek Útok z hlubin ukazuje, jak snadno by to všechno mohlo být naostro, kdyby... Read More »

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny – recenze

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny – recenzePředpotterovská série pokračuje v krasojízdě. Jeden z nejmocnějších kouzelníků Grindelwald (Johnny Depp) se dostal ze zajetí a dává dohromady národ kouzelníků. Jeho cílem jsou mudlové. Lidé bez kouzelnických schopností, které považuje za méněcenné. Chce svět bez těchto podřadných bytostí. Mladý Brumbál (Jude Law) požádá kouzelníka Mloka Scamandera (Eddie Redmayne), aby Grindelwalda zabil. Později se dozvíme,... Read More »

Balón jako vstupenka k důstojnému životu ve svobodném světě

Balón jako vstupenka k důstojnému životu ve svobodném světěV dobách studené války mnoho lidí toužilo opustit totalitní zemi a žít ve svobodném prostředí. Policejně střežený komunistický režim si těchto snah byl dobře vědom a snažil se jim zabránit všemi prostředky. Často i brutálně nelidskými. Pokusy nelítostně trestal zastřelením na útěku, případě mnohaletým těžkým žalářem. Přes uvedená rizika se neustále mnoho lidí o ilegální... Read More »

Oni a Silvio dokazuje, že mít moc a majetek nestačí

Oni a Silvio dokazuje, že mít moc a majetek nestačíSkandální vyprávění o soukromí a vyprázdněnosti života dlouholetého italského premiéra a mediálního magnáta Silvia Berlusconiho není pouhým politickým filmem. Představuje cynické uvažování bezohledného člověka, nestydícího se použít jakýchkoliv prostředků vedoucích k jeho prospěchu. Proslul dekadentními večírky i pletkami s velmi mladými děvčaty. Oni a Silvio je, zejména u nás, natolik aktuální, že distributor zvažoval počeštit... Read More »

Vistag oživuje unikátním způsobem fotografie

Vistag oživuje unikátním způsobem fotografiePřináší tvůrcům online obsahu inovativní způsob označování fotografií, kterému jsme si přivykli na sociálních sítích Facebook a Instagram. Inteligentní tagy umožňují upřesnit informace o tom, co je na fotografiích zobrazeno. Tagy umí pouhým najetí kurzoru myši rozšířit informace o fotografii. Upozorní také na zajímavý odkaz nebo třeba na cenu zobrazovaného zboží s odkazem na prodejní... Read More »

Party audiosystém, který pozve všechny sousedy na mejdan

Party audiosystém, který pozve všechny sousedy na mejdanOpravdu hutné a hlasité all-in-one řešení pro intenzivní zábavu představil Panasonic. V jediném těle je vestavěn zesilovač o výkonu 300 W RMS, šest reproduktorů, dva bassreflexy a ovládací panel. Nechybí konektory pro připojení USB disku a dvou mikrofonů pro karaoke, Bluetooth a volitelné stylové osvětlení. Konstrukce s výškovými reproduktory umístěnými v čele i bocích produkuje... Read More »

Svědkové Putinovi ukazují, jak málo stačí k získání moci

Svědkové Putinovi ukazují, jak málo stačí k získání mociRežisér Manský se původně pohyboval po Kremlu s kamerou z jiného důvodu. Měl vytvořit dokument o Jelcinovi. Ten však ve funkci prezidenta nečekaně skončil, začal tedy rovnou točit dokument o Putinovi, Jelcinovu nástupci. Když pak zjistil, jak mají Putin s Medvěděvem vymyšlené doživotní střídání moci, prozřel a pochopil, kdo je ve skutečnosti Vladimír Vladimírovič Putin.... Read More »

Dívka v pavoučí síti je pokračováním kultovní trilogie

Dívka v pavoučí síti je pokračováním kultovní trilogieMilénium Stiega Larssona kupodivu žije i bez svého tvůrce. Přestože spisovatel a novinář Larsson zemřel na infarkt krátce po dokončení své trilogie, postavy, kterým vdechl život, překvapivě žijí dál. Volného pokračování s využitím původních postav se zhostil renomovaný švédský spisovatel David Lagercrantz. Opět vstupuje na scénu postava neohrožené a tvrdé hackerky, svérázné bojovnice proti zločinu... Read More »

Elektrické skútry v retro stylu do města a za rozumnou cenu

Elektrické skútry v retro stylu do města a za rozumnou cenuPříjemnou dopravní novinku představují elektrické skútry v retro provedení nesoucí název Citis. Jsou ideální především do města, ale využitelnost mají prakticky na jakékoliv kratší vzdálenosti kdekoliv. Kromě ekonomického a ekologického provozu nabízí také spolehlivost, snadnou údržbu a rozumnou pořizovací... Read More »