Browsing Archives of - 2019 Únor

Colette: Příběh vášně je o nesnázích slavné spisovatelky

Colette: Příběh vášně je o nesnázích slavné spisovatelkySkandální příběh nekonvenční ženy s mimořádným talentem a silnou osobností. Venkovská dívka se zamiluje do mnohem staršího pařížského knižního vydavatele a literáta Willyho (Dominic West). Zanedlouho se vezmou a mladičká Colette (Keira Knightley) se ze dne na den ocitá rovnýma nohama uprostřed dekadentních večírků zhýralé pařížské smetánky. Bohužel i ve svém manželovi se fatálně zklamala.... Read More »

4K projektor BenQ pro domácí kino za rozumnou cenu

4K projektor BenQ pro domácí kino za rozumnou cenuKvalitní projektory mají při zvětšujících se úhlopříčkách a klesajících cenách televizí stále těžší boj o místo na trhu. Ovšem kdo jednou zkusil, ten jim zůstane věrný. Společnost BenQ uvádí na trh 4K projektor pro domácí kino W2700. Novinka poskytuje špičkovou kvalitu obrazu, vynikající barevný výkon a vysokou flexibilitu instalace. Světově první 4K DLP projektor pro... Read More »

Všechno nejhorší 2 aneb jak se dvojka nestala odpadem

Všechno nejhorší 2 aneb jak se dvojka nestala odpademÚspěšné tvůrce občas posedne nápad popojet na své šťastné vlně ještě kousek a rozhodnou se natočit pokračování. A tak vznikne obávaná „dvojka“. Abychom byli spravedliví, přiznejme, že někdy se i druhé dílko podaří, a existují i vzácné případy, kdy dozraje jako víno a překoná svůj předobraz. To sice není případ filmu Všechno nejhorší 2, nicméně... Read More »

HTC na veletrhu MWC 2019 odhalilo první 5G Hub na světě

HTC na veletrhu MWC 2019 odhalilo první 5G Hub na světěNovinka přinese nejrychlejší 5G připojení do domácností, kanceláří i na cesty. Uživatelům umožní připojení k sítím 5G, které využijí k extrémně rychlým přenosům souborů. Plynulému streamingu 4K obsahu a v budoucnosti i virtuální reality. 5G Hub zastane funkce Wi-Fi routeru a zákazníci si tak doma, v práci i na cestách budou moci užívat dramaticky rychlejší... Read More »

Oscar 2019 – předány ceny pro nejlepší filmové tvůrce

Oscar 2019 – předány ceny pro nejlepší filmové tvůrcePo několika letech se hlavním tématem předávání nejprestižnějších filmových ocenění Oscar 2019 stal opět film. Žádná politika, rasismus či propírání práv různých menšin, jako tomu bylo v minulých letech, se nekonaly. Ani zkostnatělá americká filmová akademie si totiž nemohla nevšimnout, že zájem o oskary dlouhodobě klesá. Tedy především zájem divácký. A tak nezbylo, než přestat tuto událost... Read More »

Zelená kniha vypráví neobyčejně lidský, moudrý příběh

Zelená kniha vypráví neobyčejně lidský, moudrý příběhOcitáme se na začátku šedesátých let ve Spojených státech amerických. Tony Vallelonga, přezdívaný Lip (Viggo Mortensen), je dítětem ulice. Vyrůstal v rodině italských přistěhovalců v Bronxu, protloukal se, jak se dalo. Svoji přezdívku získal výjimečnou výřečností, schopností přesvědčit kohokoliv o čemkoliv. Druhou dovedností byla pádná ruka a praxe vyhazovače v luxusním baru. Film Zelená kniha... Read More »

Dva nové Ultra HD Blu-ray přehrávače Pioneer

Dva nové Ultra HD Blu-ray přehrávače PioneerPokud chcete dosáhnout nejvyšší kvality obrazu a zvuku při sledování filmů, nabízí se jediná možnost. Ultra HD Blu-ray přehrávač v kombinaci s odpovídajícím filmovým nosičem a televizorem. Pioneer uvedl na náš trh dva nové Ultra HD Blu-ray přehrávače Pioneer pro náročné fanoušky špičkového obrazu a zvuku. Oba vynikají robustní konstrukcí eliminující vibrace. Obsahují kvalitní komponenty... Read More »

Skládací smartphone Galaxy Fold vytváří novou kategorii

Skládací smartphone Galaxy Fold vytváří novou kategoriiPrvní dynamický displej AMOLED Infinity Flex na světě, větší možnosti multitaskingu a u Samsungu doposud nejflexibilnější fotoaparát. To vše v jednom revolučním zařízení. Samsung představil s napětím očekávaný Galaxy Fold, skládací zařízení, které vytváří zcela novou mobilní kategorii. Galaxy Fold je vybaven vůbec prvním 7,3palcovým displejem Infinity Flex na světě, který umožňuje složit přístroj do... Read More »

Mrazivá pomsta – remake skvělého severského thrilleru

Mrazivá pomsta – remake skvělého severského thrilleruZabití syna obrátí život Nelse Coxmana (Liam Neeseon), řidiče sněžného pluhu, úplně naruby. Nechápe, proč se jeho dítěti muselo něco tak strašného stát. Po prvních dnech bolesti, kdy vůbec neví, jak má dál žít, se rozhodne zjistit, proč k vraždě došlo. A jací lidé za tak hrozným činem stojí. Liama Neesona všichni známe jako akčního... Read More »

Léto s gentlemanem a také smutnou hromadou pamětníků

Léto s gentlemanem a také smutnou hromadou pamětníkůO filmu Jaromíra Hanzlíka s Jaromírem Hanzlíkem v hlavní roli se mluví už delší dobu s velkým očekáváním. Jeden z nejoblíbenějších a bezkonkurenčně nejobsazovanějších českých herců se v poslední době vyskytoval na obrazovce a ve filmu jen sporadicky. Jaromír Hanzlík se vždy věnoval především práci v televizi, kde je výčet jeho tvorby opravdu úctyhodný. Filmových... Read More »