Browsing Archives of - 2019 Prosinec

Dokonalá lež – kdo je největším lhářem a všechny napálí?

Dokonalá lež – kdo je největším lhářem a všechny napálí?Šarmantní šprýmař a podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a navíc ho stále pronásleduje temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city, které chová k Betty a jež měly být falešné, se... Read More »

Amundsen – životopis slavného polárníka natáčen v Česku

Amundsen – životopis slavného polárníka natáčen v ČeskuTěsně před koncem roku 2019 přichází do českých kin výpravný film o legendárním norském objeviteli s názvem Amundsen. Život tohoto dobrodruha zfilmoval režisér Espen Sandberg, který okouzlil svět už snímkem Kon-Tiki o Thoru Heyerdahlovi, za nějž získal Zlatý glóbus a nominaci na Oscara. Pro uvedení v České republice má film Amundsen speciální význam – značná... Read More »

Nová pravidla pro létání s drony zpřísňují podmínky

Nová pravidla pro létání s drony zpřísňují podmínkyPopularita dronů stále roste. Mnoho dětí, ale i dospělých by dron rádo vidělo jako letošní vánoční dárek. Také do pracovního a běžného života pronikají létající bezpilotní prostředky stále více. Hlídají objekty, kontrolují stav elektrického vedení nebo se s nimi experimentuje jako s prostředkem k doručování balíčků z e-shopů. V profesionální verzi bezpilotní prostředky vybavují armádu,... Read More »

Rozhovor s režisérem Jiřím Havelkou o filmu Vlastníci

Rozhovor s režisérem Jiřím Havelkou o filmu VlastníciMnozí majitelé bytů to asi znají z vlastní zkušenosti. Hrdinové filmu Vlastníci jsou totiž jedněmi z nich, patří jim byty v jednom postarším činžovním domě a právě mají společnou schůzi, na které se musí dohromady dohodnout a rozhodnout. Najdou se mezi nimi idealisté, kteří jednají ve prospěch celku, jsou zde i vypočítaví prospěcháři nebo dokonce... Read More »