Browsing Archives of - 2016 Listopad

Asus ZenBook 3 – prestižní notebook pro náročné

Asus ZenBook 3 – prestižní notebook pro náročnéAsus uvedl na český trh prémiový notebook ZenBook 3 Je oproti svým předchůdcům ještě lehčí, tenčí a výkonnější. Zaujme i jednolitým hliníkovým tělem s rafinovaným zlatým orámováním kolem pro Zenbook typického kovového víka se vzorem soustředných kruhů. Vysoký výkon luxusního počítače o velikosti 12,5 palců zajišťují procesory Intel Core i7-7500U, resp. i5-7200U sedmé generace, až 16 GB... Read More »

První bezdrátová sluchátka „špunty“ s potlačením hluku

První bezdrátová sluchátka „špunty“ s potlačením hlukuBose představuje lehká bezdrátová sluchátka QuietControl 30, která umí potlačit nežádoucí zvuky z vašeho okolí. Vytvoří tak ideální poslechové podmínky. Pro různé situace umožňují navíc ovládat míru tohoto potlačení. Jejich kvalitní zvuk, lehké stylové provedení s páskem kolem krku a funkce, která vám pomůže, abyste při telefonování se sluchátky nezvyšovali zbytečně hlas, je činí výjimečnými. Bezdrátová sluchátka Bose... Read More »

Recenze: Noční zvířata prožívají nekonečné noci beze spánku

Recenze: Noční zvířata prožívají nekonečné noci beze spánkuKde je hranice mezi láskou a prudkou nenávistí? Rádobyspisovatel Edward (Jake Gyllenhaal) pošle další své dílko, tentokrát s názvem Noční zvířata, k přečtení exmanželce Susan (Amy Adams). Vždy nenáviděl její hodnocení své spisovatelské práce, protože mu neříkala, co chtěl slyšet. Přitom k němu byla naprosto upřímná, když přiznávala, že jeho tvorbě nerozumí. Připadala si příliš... Read More »

Externí SSD disk Adata odolný podle standardu US Army

Externí SSD disk Adata odolný podle standardu US ArmyPrvní externí SSD disk s technologií 3D NAND snese hodně SD700 byl navržen a otestován podle standardu IEC IP68. Je kompletně prachotěsný, takže do něj nepronikne ani částečka, a může dokonce normálně fungovat až šedesát minut ponořený ve vodě až do hloubky až 1,5 m. Adata také otestovala svůj externí SSD disk SD700 podle oblíbeného standardu US Army MIL-STD-810G516.6, který... Read More »

Displeje do auta navrhuje víc lidí, než jeho exteriér

Displeje do auta navrhuje víc lidí, než jeho exteriérNávrh displeje vyžaduje rok a půl práce a 1000 skic Záplava displejů přinesla revoluci do způsobu vývoje interiéru osobního vozu. Nyní na nich všechno závisí až do té míry, že „nejprve navrhujeme design displeje, pak všechno ostatní“, jak říká Jaume Sala, vedoucí oddělení vnitřního designu ve společnosti Seat, který také uvádí, že „dříve jsme navrhli... Read More »

Smartphony Moto Z přicházejí se zajímavým modulárním systémem

Smartphony Moto Z přicházejí se zajímavým modulárním systémemNové telefony Moto Z od společností Motorola v Chicagu navíc přicházejí s řadou doplňků Moto Mods. Právě ty zřejmě představují novou éru mobilních technologií, nejen pro modely Moto Z. Nyní můžete proměnit váš chytrý telefon přesně v takové zařízení, jaké zrovna potřebujete. Možnosti jsou prakticky... Read More »

Chytré auto pro majitele starších vozů od T-Mobile

Chytré auto pro majitele starších vozů od T-MobileNa český trh přichází unikátního řešení, určené především majitelům starších vozů. Malá krabička nazvaná Chytré auto vybavená SIM kartou se jednoduchým způsobem nainstaluje do tzv. OBD portu. Ten mají všechny vozy vyrobené od roku 2001, přes mobilní síť se propojí s aplikací Motion (Android, iOS). Majitele první generace Octavie jistě potěší, že už má tento... Read More »

Srovnání OLED televize s klasickou LCD

Srovnání OLED televize s klasickou LCDNa český trh přichází nové televizory Philips, a především vůbec první OLED televize této značky. Měli jsme možnost ji porovnat s nejlepším LCD (s LED podsvícením) od Philipsu, který obdržel ocenění Eisa za nejvýhodnější televizor. Je jím ultratenký elgantní 4K přístroj se systémem Android, třístranným Ambilightem a označením... Read More »

Cloud bude internetem věcí zatěžován masivním objemem dat

Cloud bude internetem věcí zatěžován masivním objemem datV roce 2020 proteče cloudem 14,1 zettabytů! Aktuální studie Cisco Global Cloud Index říká, že se cloudový datový provoz do roku 2020 téměř zčtyřnásobí a bude představovat 92 % celkového provozu datových center. Česká republika je na zavedení cloudu připravena. Počet uživatelů cloudových úložišť vzroste na 2,3 miliardy a jejich kapacita bude 1,584 ZB, tedy téměř... Read More »

Doručení zásilky dronem úspěšně otestováno

Doručení zásilky dronem úspěšně otestovánoMall.cz poprvé oficiálně vyzkoušel doručení zásilky dronem Trasa byla dlouhá přibližně 1,7 km a vedla z distribučního centra Mall.cz v Jirnech do Zelenče. Doručení zásilky trvalo cca 3 minuty letového času. Pokud se započítá i čas na přípravu startu, tak dron doručil zboží k zákazníkovi za cca 5 minut. Test proběhl po dohledem Úřadu pro civilní... Read More »