Browsing Archives of - 2017 Únor

Data v mobilu jsou u většiny uživatelů ohrožena. Proč se o ně tak málo bojíme?

Data v mobilu jsou u většiny uživatelů ohrožena. Proč se o ně tak málo bojíme?Více než třetina lidí nemá mobilní telefon zabezpečený ani tím nejjednodušším způsobem – zámkem displeje. Kyberzločin vnímáme v souvislosti s počítači, situace je ale taková, že v mobilním telefonu o sobě soustřeďujeme mnohdy i cennější informace, a přesto data v mobilu lehkovážně nepovažujeme za lákavý cíl. Většinou si ani neuvědomujeme, kolik zajímavých dat v telefonu... Read More »

Bose SoundTouch 10 představuje kompaktní ozvučení místností

Bose SoundTouch 10 představuje kompaktní ozvučení místnostíSpolečnost Bose přichází s konceptem umožňujícím využít současně dva bezdrátové systémy Bose SoundTouch 10 k mohutnému, a velmi působivému stereo ozvučení obývacího pokoje. Tímto krokem Bose dále rozšiřuje svou koncepci kompaktních designových reproduktorů s kvalitním zvukem. Využití je pochopitelně vhodné i pro zkvalitnění zvuku z televizoru. Působivého stereo ozvučení pomocí dvou malých mono audiosystémů je dosaženo jednoduše bezdrátovým... Read More »

Lion – silný, dojemný příběh ztraceného chlapce

Lion – silný, dojemný příběh ztraceného chlapcePříběh ztraceného pětiletého chlapce Vlak, v němž usnul, odveze malého Sarúa (Sunny Pawar) tisíce kilometrů od domova. Nepamatuje si název rodné vesnice, ani neví příjmení své matky. Ve filmu Lion se ocitá sám v ulicích Kalkaty a musí se naučit, jak bez pomoci v tvrdých podmínkách přežít. Aby to měl ještě komplikovanější, přijel z části... Read More »

Honor 6X: mobil s vysokým výkonem za skvělou cenu

Honor 6X: mobil s vysokým výkonem za skvělou cenuHuawei uvádí na náš trh Honor 6X dlouho očekávaný kousek. Honor 6X má kvalitní 5,5″ FullHD displej, 3GB operační a 32GB interní paměť. Chlubí se především ve své třídě neobvyklým duálním fotoaparátem a rychlou čtečkou otisků prstů. Zadní stranu telefonu opanoval především hlavní duální fotoaparát s kombinovaným rozlišením 12 MPx a 2 MPx. Druhá čočka umožňuje využívat... Read More »

Sony představuje sérii SF-G – nejrychlejší SD karta na světě

Sony představuje sérii SF-G – nejrychlejší SD karta na světěRychlejší než kdy předtím Společnost Sony využila své letité zkušenosti s profesionálními paměťovými médii. Díky nim rozšířila aktuální řadu svých paměťových karet s vysokým výkonem o ultrarychlý model, maximalizující výkon vašeho fotoaparátu. Nově představená nejrychlejší SD karta světa, série SF-G, bude znamenitě rozšiřovat možnosti moderní zrcadlovky nebo systémového fotoaparátu. Nabídne rychlost zápisu až 299MB/s, takže přispěje k tomu, aby... Read More »

Limitovaná edice gramofonu Pro-Ject věnovaná Beatles

Limitovaná edice gramofonu Pro-Ject věnovaná BeatlesUž více než dvacet pět let je značka Pro-Ject známa jako špičkový výrobce gramofonů doslova pro každý rozpočet a různě vysoké nároky, až po skutečně nejvyšší audiofilské. V poslední době se Pro-Ject rozhodl vydávat tématické limitované edice gramofonů s osobitým designem. Po edici věnované Georgu Harrisonovi přichází nyní na trh gramofon zasvěcený nejvýznamnější hudební skupině všech... Read More »

Recenze: John Wick 2 – další akční nářez se nenechal zahanbit

Recenze: John Wick 2 – další akční nářez se nenechal zahanbitHlavní hrdina se rozhodne urovnat staré spory, zakopat veškeré válečné sekery, a chystá se takříkajíc odejít na odpočinek. John Wick (Keenu Reeves) hodlá opět pověsit zabijácké řemeslo na pomyslný hřebík. Usmíří se dokonce s ruskou mafií, se kterou válčil v minulém díle, a vezme si zpátky svého milovaného Mustanga z roku 1969, kterého mu ukradli.... Read More »

Chytrý zámek na dveře – vychytávka pro hi-tech domácnost

Chytrý zámek na dveře – vychytávka pro hi-tech domácnostDo Česka dorazil chytrý zámek Mul-T-Lock ENTR, patentovaná technologická novinka, která obrací naruby zvyklosti v zamykání a odemykání vstupních dveří. Chytrý zámek, a tedy přístup do bytu nebo domu lze jednoduše ovládat pomocí smartphonu či tabletu. Použít však můžete také nástěnnou čtečku otisku prstů, bezdrátovou klávesnici nebo dálkový ovladač. Montáž zámku s vysokou úrovni zabezpečení se obejde... Read More »

ISE 2017: Značka LG představila pokročilé OLED panely

ISE 2017: Značka LG představila pokročilé OLED panelyNa veletrhu ISE 2017 společnost LG představila pokročilá řešení digitálních zobrazovacích zařízení. Flexibilní bezrámečkový OLED panel, In-glass Wallpaper OLED a ULTRA Stretch LCD panel poskytnou zákazníkům skvělé vizuální zážitky. Jsou zároveň ideální pro reklamu, interaktivní vizuální umění, vzdělání, pohostinství a další segmenty. V rámci svého stánku společnost LG představila flexibilní bezrámečkové OLED displeje, které vyzdvihují hlavní... Read More »

Počítačová kriminalita zažila pohádkově úspěšný rok, ale i prohry

Počítačová kriminalita zažila pohádkově úspěšný rok, ale i prohryVětšina organizací chrání svoje sítě před kyberútoky pomocí běžného softwaru a antivirových programů. Někdy však dojde k událostem, kdy počítačová kriminalita ohrožuje i IT týmy a vládní organizace. Pak musí zasáhnout orgány činné ve věci odhalování kybernetických zločinů. Během minulého roku došlo k sérii významných zadržení spojených s různými formami malwaru a lidmi, kteří je... Read More »