Browsing Archives of - 2017 Červen

Spider-Man Homecoming znamená nečekaně zdařilý návrat

Spider-Man Homecoming znamená nečekaně zdařilý návratPavoučí hrdina je v plné parádě zpět. Mladý Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, vstupuje ve filmu Spider-Man: Homecoming opět do filmového světa společnosti Marvel. Spider-Man je nejoblíbenější komiksovou postavou vůbec, a je korunním klenotem všech marvelovských komiksů. Nyní se vrací domů ve svěžím a zábavném filmu... Read More »

Canon EOS 200D usnadňuje vstup do světa kreativní fotografie

Canon EOS 200D usnadňuje vstup do světa kreativní fotografieCanon představil svoji nejnovější digitální zrcadlovku EOS 200D. Je vhodná pro kohokoli, kdo hledá stylově lehký a snadno použitelný upgrade stávajícího přístroje. Díky svým vlastnostem a kompaktním rozměrům je EOS 200D ideální pro pořizování fotografií i natáčení filmů. Canon EOS 200D je zřejmě nejlehčí digitální zrcadlovkou s otočným displejem na světě a využívá nejnovější technologie pro rok 2017. Nový... Read More »

Pár tipů na 52. filmový festival v Karlových Varech KVIFF 2017

Pár tipů na 52. filmový festival v Karlových Varech KVIFF 2017Celkem osm filmů z kolekce Aerofilms a distribučního labelu KVIFF Distribution se objeví na letošním 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary – KVIFF 2017. Kromě zahajovacího filmu festivalu, americké romantické komedie Pěkně blbě, to bude dalších šest výrazných evropských filmů, které už prošly testem zahraničních filmových festivalů, a také jeden zástupce české kinematografie, nový celovečerní dokumentární... Read More »

Stroj na falešné zprávy na internetu – jak ho odhalit

Stroj na falešné zprávy na internetu – jak ho odhalitKyberzločinci zneužívají internet k šíření propagandy a manipulaci veřejného mínění. Pod pojmem falešné zprávy si lidé většinou představí příspěvky na sociálních sítích s rádoby pravděpodobným, anebo zcela nepravděpodobným obsahem. Ačkoliv příspěvky sdílené na sociálních sítích jsou nejviditelnějším aspektem, zahrnuje falešné „zpravodajství“ mnohem víc než bombastické titulky článků na sociálních... Read More »

LaCie 2big Dock Thunderbolt 3 – špičková dokovací stanice

LaCie 2big Dock Thunderbolt 3 – špičková dokovací staniceLaCie, prémiová značka Seagate Technology, uvádí na český a slovenský trh dokovací stanici LaCie 2big Dock Thunderbolt 3, jejímž prostřednictvím lze připojit jediným kabelem k vašemu počítači nebo notebooku veškeré periferie. Novinka obsahuje nejen dvoudiskové úložiště s celkovou kapacitou až 20 TB, ale navíc i dva porty Thunderbolt 3, porty USB 3.1 a 3.0, Display port pro připojení... Read More »

Pěkně blbě je ve skutečnosti naprosto výborné

Pěkně blbě je ve skutečnosti naprosto výbornéKumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a velký fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor, a rozhodně se teď nehodlá vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail okamžitě Emily padne do oka nejen svým espritem, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že... Read More »

Kamera do auta rozšířená o funkce zvyšující bezpečnost jízdy

Kamera do auta rozšířená o funkce zvyšující bezpečnost jízdyTranscend DrivePro 230 využívá k Full HD záznamu kvalitní optický senzor Sony Exmor. Jeho použití umožňuje získat jasný, kontrastní, zřetelný obraz i za extrémně nepříznivých světelných podmínek. Díky GPS modulu lze k záznamům přidávat zeměpisné souřadnice. Tato kamera do auta je však navíc vybavena i funkcemi, které přímo přispívají k bezpečnější jízdě. Zařízení upozorňuje pomocí... Read More »

Transformers: Poslední rytíř zakončuje sérii opulentní řežbou

Transformers: Poslední rytíř zakončuje sérii opulentní řežbouAby jeden svět žil, musí jiný zemřít Vůdce Autobotů Optimus Prime zmizel. Světem zmítá zuřivá válka mezi lidmi a ostatními Transformery. Přichází v pořadí pátý film na toto téma – Transformers: Poslední rytíř. Přímo navazuje na čtvrtý díl, jenž nesl podtitul Zánik. Asi nemohl mít beznadějnější výchozí situaci. Režisér Michael Bay, který je duchovním otcem téhle... Read More »

Asus ZenFone – podporuje virtuální i rozšířenou realitu

Asus ZenFone – podporuje virtuální i rozšířenou realituAsus uvedl na český trh smartphone ZenFone AR. Vůbec první smartphone na světě, který současně podporuje technologie virtuální (VR) a rozšířené (AR) reality, resp. platformy Daydream a Tango od Google. Novinka Asus ZenFone AR nabízí 5,7” Super AMOLED displej s rozlišením WQHD, zadní 23Mpx fotoaparát s technologií PixelMaster 3.0 a procesor Qualcomm Snapdragon 821 v kombinaci se 6 GB... Read More »

Univerzální flash disk s více konektory pro všechny platformy

Univerzální flash disk s více konektory pro všechny platformyAdata Technology představila dva OTG flash disky UC360 a UC370. Díky protokolu „on the go“ (OTG) umožňují oba disky rychlé připojení v podstatě ke všem typům zařízení s USB konektorem bez nutnosti instalace dodatečných ovladačů. Zároveň jde o univerzální flash disk takříkajíc 2-v-1, protože UC360 obsahuje konektory USB-A a micro USB, zatímco UC370 kombinuje v jednom těle USB-A a... Read More »