Browsing Archives of - 2012 Červen

Tenký Full HD monitor s dokovací stanicí pro iPhone a iPod

Tenký Full HD monitor s dokovací stanicí pro iPhone a iPodVlastníci iPodů a iPhonů už mají na trhu svůj vysněný monitor – AOC Aire iPlay. Myšlenka výrobce je naprosto jednoduchá – vezměme velký a tenký 23“ Full HD displej a dovybavíme ho dokovací stanicí která umožňuje okamžitě po zapojení sledovat video a fotky, případně poslouchat hudbu z iPhone nebo... Read More »

Úprava pitné vody na ještě pitnější aneb ionizace?

Úprava pitné vody na ještě pitnější aneb ionizace?Někdo pije vodu z kohoutku, někdo si kupuje balenou a ještě jiný se snaží nejrůznějšími formami pitnou vodu z kohoutku upravit. Je několik způsobů, jak si vodu doma „vylepšit“. Jedním z niich je... Read More »

Toshiba Satellite U840W

Toshiba Satellite U840WToshiba vypustila do světa první Ultrabook, který má displej s poměrem stran 21:9 Novinka má ultraširokoúhlý displej, který je ideální pro sledování hollywoodských filmů. Po stranách notebooku jsou pak integrované reproduktory s SRS technologií, takže zážitky z filmů si cestovatelé užijí opravdu dobře. 14,4″ displej má rozlišení 1792 x 768 pixelů, takže na obrazovku se... Read More »

Nokia pro Batmana

Nokia pro BatmanaVelmi slušné parametry, velký displej a navíc speciální edice pro comicsové fanoušky, to je Nokia Lumia 900 S Nokií to v poslední době moc dobře nevypadalo, bývalá světová jednička nedokázala zachytit nástup chytrých telefonů a chvíli se zdálo, že jí beznadějně ujíždí vlak. Jenže nový model Lumia 900 chmurné zvěsti vyvrací – nabízí podobné parametry jako současná... Read More »

Nejdražší a nejnovější Aston Martin

Nejdražší a nejnovější Aston Martin  Co vás napadne při vyslovení značky Aston Martin? Velmi pravděpodobně to bude James Bond, agent 007. Automobilka Aston Martin Lagonda Limited byla založena už v roce 1913 Lionelem Martinem a Robertem Bamfordem. Z bondovek znáte nejspíš model Aston Martin DB 5 nebo z pozdějších Aston Martin Vanquish, případně model DBS.... Read More »

Sony Vaio T13

Sony Vaio T13První ultrabook značky Sony je rychlý jako blesk Kdo nemá ultrabook, jako by nebyl, platí letos pro výrobce počítačů. Firma Sony svou existenci jistě nijak zvlášť dokazovat nemusí, přesto po jistém váhání i ona naskočila na ultrabookovou vlnu. A činí tak ve velkém stylu – model Vaio T13 vypadá stejně dobře jako většina jiných přístrojů... Read More »

Česko z ptačí perspektivy

Česko z ptačí perspektivyMapy.cz nabízejí stále více „šikmých snímků“ aneb detailních záběrů českých měst Google Maps mají Street View, Mapy.cz od Seznamu zase tzv. šikmé snímky aneb detaily měst z ptačí perspektivy. V současné době je tímto způsobem pokryto na 220 měst z celé republiky. Díky atraktivnímu zobrazení se můžete virtuálně proletět nad svou ulicí či čtvrtí. Na město pod vámi... Read More »

První české aplikace pro Windows 8

První české aplikace pro Windows 8Nový operační systém od Microsoftu toho od začátku nabídne hodně Nová Windows s číslem 8 se na svůj ostrý start teprve chystají, v současné době mezi lidmi kolují testovací verze a k dispozici jsou i nástroje pro tvorbu aplikací. A čeští vývojáři se očividně nechtějí nechat zahanbit, takže vznikají zajímavé aplikace pro zdejší uživatele. Připomínáme, že by... Read More »

Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Samsung Galaxy Tab 2 10.1Na trhu tabletů teď bude horko Ještě jsme pořádně nestrávili zprávu o novém tabletu od Microsoftu a je tu další významná novinka – druhá generace úspěšného desetipalcového modelu Samsung Galaxy. A jak to vypadá, nastane mezi tablety vyšší třídy slušná tlačenice – výsadní postavení iPadu se pořádně otřásá... Read More »

Microsoft představil nový tablet Surface

Microsoft představil nový tablet SurfaceTablety od Microsoftu zatím neměly proti jablečné konkurenci žádnou šanci. Změní se situace příchodem tabletu Microsoft Surface? Microsoft uvedl nový tablet s Windows 8, a to dokonce ve dvou verzích. Jednou na procesorech ARM (známe z tabletů a telefonů s Androidem), druhou pak klasicky na platformě Intel – tedy na čtyřjádrovém Core... Read More »