Browsing Archives of - 2017 Prosinec

Největší showman by neprorazil, kdyby byl stejný jako ostatní

Největší showman by neprorazil, kdyby byl stejný jako ostatníŽivotní příběh zakladatele světového showbusinesu Phinease Taylora Barnuma je prototypem splněného amerického snu. Pro tohoto muže neexistovala překážka, kterou by nebyl ochoten překonat. Muzikál Největší showman ukazuje, jak funguje v praxi jedno ze životních kréd legendárního amerického principála P. T. Barnuma (Hugh Jackman). Že totiž ještě nikdy nikdo neprorazil tím, že byl stejný jako... Read More »

Ztracen v džungli, pravdivý příběh o smrtelném nebezpečí

Ztracen v džungli, pravdivý příběh o smrtelném nebezpečíPíše se rok 1981 a Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) ve svých dvaadvaceti letech právě ukončil povinnou vojenskou službu. Střídá zaměstnání a rozprodává skromný majetek, aby byl schopen si zaplatit divokou a dobrodružnou cestu, o níž již dlouho sní. Chtěl by se setkat s dosud neobjeveným indiánským kmenem z Amazonského pralesa, žít s ním, najít zlato... Read More »

Catching Breathe – extrémní dokument o extrémním sportu

Catching Breathe – extrémní dokument o extrémním sportuNápad, původně zrozený v mladoboleslavské kanceláři, se dočkal úspěšné realizace na druhém konci světa pod názvem Catching Breathe. Představte si, že jste zaměstnancem automobilky Škoda a jednoho krásného dne jste svým nadřízeným pověřeni, abyste vymysleli a připravili neotřelý, zajímavý, nadnárodní projekt na podporu tuzemské automobilové značky. Co byste... Read More »

Borg/McEnroe – souboj, který vstoupil do historie

Borg/McEnroe – souboj, který vstoupil do historieDvě tenisové legendy přelomu sedmdesátých a osmdesátých let se v roce 1980 poprvé střetly ve finále Wimbledonu. Hvězdný Björn Borg se pokoušel vyhrát tento nejvyšší tenisový turnaj popáté v řadě za sebou, talentovaný mladík John McEnroe toužil získat své první vítězství. Ve filmu Borg/McEnroe jsme svědky úžasného a napínavého utkání nejen sportovního, ale především psychologického... Read More »

Star Wars – Poslední z Jediů otřásá válkami v základech

Star Wars – Poslední z Jediů otřásá válkami v základechGeorge Lucas je už dávno na odpočinku, ale karavana jede dál. Star Wars – Poslední z Jediů je druhým dílem sequelové trilogie o kultovních hvězdných válkách. Jde tedy o jakési nové pokračování, které se pustilo nejen do likvidace zavedených zvyklostí, ale rovnou z gruntu změnilo celý dosavadní ekosystém hvězdných... Read More »

Kapesní Hi-Res přehrávač Pioneer pro hudební labužníky

Kapesní Hi-Res přehrávač Pioneer pro hudební labužníkyCo si budeme povídat, poslouchat hudbu přes pecky nebo špunty z mobilu má své limity. A mnozí z nás máme zkrátka vyšší nároky. Ať cestujete vlakem, letadlem, nebo si dáváte v kavárně espresso, všude tam si můžete vychutnat poslech svých oblíbených hudebních nahrávek. A to tak kvalitně, jak vznikly v nahrávacím studiu. Kapesní Hi-Res přehrávač... Read More »

Flash disk AI720 na cesty se dvěma typy konektorů

Flash disk AI720 na cesty se dvěma typy konektorůŠikovný nástroj pro mobilní použití představila společnost Adata Technology. Stylový flash disk i-Memory AI720, je pouze 7,5 mm tenký a nabízí dva typy konektorů – Lightning i USB 3.1. Díky unikátní funkci save-as-you-record (ukládej už při nahrávání) pro 4K videa nebudou videa ve vysokém rozlišení zabírat místo ve vašem mobilu. AI720 podporuje silné šifrování a... Read More »

Joachim Trier – rozhovor s režisérem filmu Thelma

Joachim Trier – rozhovor s režisérem filmu ThelmaŘekne-li se norský film, většině se asi vybaví kultovní komedie Bårda Breiena Kurz negativního myšlení (2006). Jiní si naopak vystačí s představou kriminálních filmů a norskou kinematografii shrnou jako jednu velkou adaptaci knih Jo Nesba. Jak však zejména festivalové tituly dokazují, tamní produkce zahraničnímu divákovi nabízí mnohem víc. Příkladem za všechny je režisér Joachim Trier (1974),... Read More »

Alcatel A3 10 LTE – levný tablet s rychlým 4G internetem

Alcatel A3 10 LTE – levný tablet s rychlým 4G internetemNa český trh přichází nový tablet Alcatel A3 10 LTE, který podporuje kromě Wi-Fi i mobilní 4G (LTE) připojení. Tablet disponuje velkým 10,1“ IPS displejem s HD rozlišením, a je proto vhodný ke konzumaci online obsahu, her nebo videí. Multimediální zážitky zprostředkují vedle displeje i duální reproduktory s vylepšením audia od Arkamys. Tablet je díky... Read More »

Cukrář – záhadný příběh, který velmi překvapí

Cukrář – záhadný příběh, který velmi překvapíKdyž jezdíte často na služební cesty do stejného místa, najdete si tam i přátele. A izraelský obchodník Oren (Roy Miller) si nalezl dokonce milence. Stal se jím mladý německý cukrář Thomas (Tim Kalkhof). Jejich vztah však bohužel nemá kvůli tragické události dlouhého trvání. Díky ní také vstupuje do hry Orenova manželka Anat (Sarah Adler) a... Read More »