Browsing Archives of - 2018 Srpen

Nabucco – největší operní událost pod širým nebem

Nabucco – největší operní událost pod širým nebemSugestivní a výpravné provedení s nádhernými kulisami, kostýmy nebo velký sbor, jenž spolu s orchestrem a sólisty čítá 120 účinkujících. To vše doplněno o působivé pyrotechnické efekty nebo LED stěny s projekcemi a detailními záběry sólistů. Tak bude vypadat velkolepé ztvárnění opery Giuseppe Verdiho Nabucco, jehož síla spočívá zejména v působivých masových scénách a sborových výstupech. Největší operní událost... Read More »

Upgrade je drsné akční sci-fi o jednom překvapivém vylepšení

Upgrade je drsné akční sci-fi o jednom překvapivém vylepšeníPříběh se odehrává v nedaleké budoucnosti. Svět stále ještě vypadá, jak jsme zvyklí, nicméně už má značně velký význam pokročilá elektronika. Grey Lace (Logan Marschall-Green) měl se svou ženou autonehodu a zůstal ochrnutý na vozíčku. Jeho žena byla během nehody zastřelena. V Greyovi roste touha po pomstě, a tak přijme nabídku na menší upgrade svého... Read More »

Galaxy Note9, telefon pro náročné s interní pamětí až 512 GB

Galaxy Note9, telefon pro náročné s interní pamětí až 512 GBNejnovější člen prémiové řady Note, přístroj Samsung Galaxy Note9 přichází. Řada Note si vysloužila uznání za to, že obsahuje nejnovější převratné inovace společnosti Samsung. Galaxy Note9 navazuje na tuto tradici špičkovým chytrým telefonem poskytujícím maximální výkon, novým bluetooth perem S Pen a dosud nejinteligentnějším fotoaparátem Samsung. V minulosti se také bohužel objevily vážné potíže s bateriemi.... Read More »

QNAP TS-251B – multimediální úložiště pro domácnosti

QNAP TS-251B – multimediální úložiště pro domácnostiPrvní domácí úložiště od známého výrobce profesionálních IT zařízení je na světě. NAS úložiště TS-251B se dvěma šachtami na disky a dvoujádrovým procesorem poskytuje domácnostem i malým kancelářím vynikající multimediální služby. Mimo jiné i překódování videí 4K včetně možností streamování, výstupem HDMI 4K a celou řadou aplikací pro zálohování a sdílení. Model QNAP TS-251B nabízí také slot PCIe... Read More »

Kryštůfek Robin, příběh, který pohladí po duši

Kryštůfek Robin, příběh, který pohladí po dušiLaskavý příběh o přátelství byl inspirován nejslavnější dětskou knížkou. Každý dospělí tu situaci poznal. Nejprve se jako dítě těšil, až bude velký, pak mu ale povinnosti zavřely dveře bezstarostného světa fantazie. Začal fungovat jako rodič, zaměstnanec, manželka, manžel, a na nic jiného mu čas nezbýval. Kryštůfek Robin sice tedy není žádnou výjimkou, přesto ale má... Read More »

Myš Logitech MX Vertical představuje nejdokonalejší ergonomii

Myš Logitech MX Vertical představuje nejdokonalejší ergonomiiSnižuje namáhání zápěstí a předloktí bez snížení produktivity práce. Počítačová myš Logitech MX Vertical je navržena tak, aby se snížilo namáhání předloktí a tlak na zápěstí. Její neobvyklý 57° svislý sklon  umožňuje ve srovnání s používáním běžné myši snížit svalovou aktivitu až o 10 %. Komfortní tvar myši vyhovuje různým tvarům a velikostem ruky, texturovaný pryžový... Read More »

Slender Man – děsivý, štíhlý muž bez tváře, nikdo mu neuteče

Slender Man – děsivý, štíhlý muž bez tváře, nikdo mu neutečeV malém americkém městečku se parta středoškolaček nudí, a doslechne se o tajemné bytosti Slender Man. Pochopitelně báchorkám nevěří, a aby si dokázaly, o jaký jde nesmysl, uskuteční rituál, jenž by ho měl vyvolat. Nic se nestane, zasmějí se té hlouposti, ale brzy je smích přejde. To, když zmizí první z... Read More »

CAT S61 – neobyčejný, novými funkcemi napěchovaný smartphone

CAT S61 – neobyčejný, novými funkcemi napěchovaný smartphoneTento nový přístroj disponuje funkcemi termovize Flir, zabudovaným laserovým měřičem vzdálenosti a snímačem kvality vzduchu v interiéru. Integrovaná kamera Flir zajišťuje také optimalizaci obrazu pomocí MSX technologie vysoký kontrast snímků. CAT S61 ocení zejména řemeslníci, stavaři a zástupci dalších výrobních... Read More »

Equalizer 2 bere nekompromisně spravedlnost do svých rukou

Equalizer 2 bere nekompromisně spravedlnost do svých rukouSvět stále potřebuje pomoc bývalého velitele speciální jednotky Roberta McCalla (Denzel Washington). Pořád je hodně těch, kterým se stala křivda a spravedlnosti se nedovolají. Po odchodu z armády patrně dostal štědrou výslužku, a tak si své záchranné mise financuje sám. Jen pro zábavu občas jezdí jako řidič Uberu (v minulém filmu pracoval v Baumaxu). Equalizer... Read More »

Jan Palach se stal nadčasovým mementem budoucím generacím

Jan Palach se stal nadčasovým mementem budoucím generacímV novodobých českých dějinách zaujímá Jan Palach, a zejména jeho hrdinský čin, neobyčejně významné místo. Stejně jako dokázal ve své době alespoň na krátkou dobu otřást apatickými lidmi a vyburcovat je z letargie, stal se významnou ikonou i v budoucnu. Vždyť právě události kolem piety jeho úmrtí, ať už u jeho hrobu ve Všetatech nebo... Read More »