Browsing Archives of - 2019 Září

Národní třída ukazuje i smutné následky sametové revoluce

Národní třída ukazuje i smutné následky sametové revolucePodle knihy Jaroslava Rudiše, napsané původně jako divadelní hra, natočil režisér Štěpán Altrichter celovečerní film Národní třída. Pojednává o chlápkovi ze sídliště na okraji Prahy, jemuž nikdo neřekne jinak, než Vandam (Hynek Čermák). Zajímá se o historii válek, pilně cvičí, často a ochotně se s kýmkoliv porve. Večer rád zaskočí „na jedno“ s kamarády, částečně... Read More »

Rambo: Poslední krev – legenda odchází na odpočinek

Rambo: Poslední krev – legenda odchází na odpočinekZkušený veterán z Vietnamské války John Rambo se celý život živil zabíjením, a proto by rád na stará kolena dožil v klidu na ranči v Arizoně. Pomáhá s výchovou dcery svého dávného přítele a nachází dokonce pár lidí, na kterých mu záleží. Viděl však příliš mnoho krve a utrpení, aby před vším jen tak snadno... Read More »

Lajna 2 – po dvou letech se vrací šílený trenér Hrouzek

Lajna 2 – po dvou letech se vrací šílený trenér HrouzekÚspěšná komediální hokejová minisérie se dočkala pokračování Lajna 2. Trenér Hrouzek je noční můrou pro všechny české hokejisty. Jeho tréninkové metody a drsné chování jsou známy celé hokejové veřejnosti. Ovšem jako vítěz z Nagana má i neoddiskutovatelnou autoritu, a v neposlední řadě i výborné trenérské výsledky. A bylo by jich mnohem víc, kdyby se proti... Read More »

Canon rozšiřuje řadu EOS o EOS 90D a EOS M6 MARK II

Canon rozšiřuje řadu EOS o EOS 90D a EOS M6 MARK IINová zrcadlovka a bezzrcadlovka, mimořádně rychlé přístroje s mimořádně vysokým rozlišením. Jsou určené především pro pokročilé fotoamatéry, kteří chtějí zdokonalovat své schopnosti. EOS 90D je rychlý a spolehlivý přístroj typu DSLR s tradičním robustním tělem, vynikající pro sportovní a přírodní fotografii. Pro každodenní fotografování a cestování je pak určen výkonný systémový kompakt EOS M6 Mark... Read More »

To Kapitola 2 – pokračování Kingova vraždícího klauna

To Kapitola 2 – pokračování Kingova vraždícího klaunaPo dvou letech jsme se dočkali filmového pokračování jednoho z nejslavnějších románů Stephena Kinga. Na konci minulé části si parta dětí slíbila, že pokud se do jejich rodného městečka Derry vrátí zlo v podobě vraždícího klauna, sejdou se, aby ho znovu zastavily. Příběh je mimochodem inspirován řáděním sériového vraha ze sedmdesátých let, který se převlékal... Read More »

Přenosný LED projektor Acer C250i s projekcí z více úhlů

Přenosný LED projektor Acer C250i s projekcí z více úhlůRežim automatického otočení na výšku Nový přenosný LED projektor Acer C250i se může pochlubit rozlišením Full HD, a baterií, která vydrží až 5 hodin a bezdrátovým připojením. Společost Acer na veltrhu IFA 2019 v Berlíně představila přenosný bezdrátový LED projektor C250i s  bezstojánkovou orientací do více úhlů. Zajímavý je jako první na světě režimem automatického... Read More »

Začne vypínání stávající DVB-T televizní sítě

Začne vypínání stávající DVB-T televizní sítěČeské Radiokomunikace spouští vlastní informační kanál „Nalaďte se na DVB-T2“. Již za necelé tři měsíce začne přechod na nový vysílací standard pozemního televizního vysílání DVB-T2 a vypínání stávající DVB-T sítě. Jako první čeká oblast Prahy a středních Čech (vysílače Praha Žižkov a Cukrák) a bude postupně pokračovat v jednotlivých regionech až do poloviny roku 2020.... Read More »