Browsing Archives of - 2017 Září

Zahradnictví: Dezertér – ve druhém díle zazářil Jiří Macháček

Zahradnictví: Dezertér – ve druhém díle zazářil Jiří MacháčekDruhá kapitola trilogie rodinné ságy, kterou Jan Hřebejk s Petrem Jarchovským považují za své životní dílo, se jmenuje Zahradnictví: Dezertér. První díl se bohužel příliš nepovedl (recenze zde), proto se podívejme, jak se stejným tvůrcům dařilo při vzniku... Read More »

Chlapi nepláčou, film o duších černých jako noc

Chlapi nepláčou, film o duších černých jako nocV jednom prázdném hotelu se odehraje zvláštní psychologický experiment. Sejdou se tam pod odborným lékařským dohledem účastníci války na Balkáně z různých znepřátelených stran. Dvacet let po válce, ale pro muže v této nesourodé skupině jako kdyby válka stále neskončila. Nedokázali se vypořádat s tím, co zažili a co sami prováděli. Tihle chlapi nepláčou, ale duši... Read More »

Legendární Black Sabbath se rozloučí s fanoušky i v kinech

Legendární Black Sabbath se rozloučí s fanoušky i v kinechCyklus Koncerty v kině pokračuje v zářijovém nášupu epochálních hudebních návratů největších rockových legend. Po Davidu Gilmourovi nabídne tentokrát filmový sestřih dvou letošních monstrózních birminghamských koncertů skupiny Black Sabbath. Zpěvák Ozzy Osbourne, kytarista Tony Iommi a basák Terence „Geezer“ Butler ve svém domovském městě letos v únoru završili světové koncertní turné The End. Zatloukli tak ‚poslední hřeb‘ do... Read More »

Jak vybrat správný monitor pro náročnější práci

Jak vybrat správný monitor pro náročnější práciRozhodně nelze doporučit kazit si oči i výsledky své práce úsporným nákupem a koukáním na laciný monitor, kterých je na trhu nepřeberné množství. Na jaké parametry byste se tedy měli zaměřit při nákupu nového, kvalitního monitoru? V nepřeberném množství velikostí, rozlišení, poměrů stran, technologií panelů a barevného podání současných monitorů se leckdy mohou špatně orientovat i... Read More »

Americký zabiják se vrací na úplný začátek

Americký zabiják se vrací na úplný začátekPokud vám teroristé zabijí snoubenku přímo před očima pár minut poté, co jste ji požádali o ruku, máte důvod se opravdu pořádně naštvat. Mitch Rapp (Dylan O’Brien) právě popsanou situaci prožil. Od té chvíle se mu od základu změnil život. Stal se z něj americký zabiják. Dokázal se infiltrovat do muslimských teroristických buněk s cílem je... Read More »

Reproduktory Sony Extra bass na párty se skvělým výkonem

Reproduktory Sony Extra bass na párty se skvělým výkonemSony rozšiřuje řadu Extra bass dvěma novými reproduktory, které opravdu nelze přehlédnout. Modely GTK-XB60 a GTK-XB90 řadu posouvají dál, protože se pyšní nejvyšší hlasitosti i největší velikostí. Reproduktory Sony Extra bass jsou bezdrátové a přenosné. Nabízejí více funkcí, než kdy dřív. Můžete uspořádat párty podle svých vlastních představ, kdekoliv budete chtít, a přitom oslnit všechny... Read More »

Test: iXPand Flash Drive – rozšíření paměti pro iPhone

Test: iXPand Flash Drive – rozšíření paměti pro iPhoneApple zůstává trvale neochotný vyslyšet přání svých uživatelů, a proto telefony této značky nikdy neměly, a patrně ani mít nebudou, slot pro paměťovou kartu. S jakou kapacitou si telefon koupíte, taková už vám zůstane. Přitom kdo používá iPhone dobře ví, že například s kapacitou paměti 16 GB je obtížné telefon byť jen aktualizovat. Značka SanDisk... Read More »

Nejsledovanější – zákulisí fenoménu YouTube dnešní doby

Nejsledovanější – zákulisí fenoménu YouTube dnešní dobyCo si budeme povídat, youtubeři, tedy autoři krátkých videí prezentovaných na síti YouTube, se obecně netěší velké společenské prestiži. Tedy alespoň u generace 30+. Říká se, že jejich sdělení jsou plytká, hloupá, nezábavná, a jejich autoři neschopní jedinci, kteří nic neumějí, jen mluvit. Jenže jak si pak vysvětlit tak obrovskou sledovanost jejich videí? A jsou opravdu... Read More »

Myší inovace – bezdrátový trackball Logitech jak ho neznáte

Myší inovace – bezdrátový trackball Logitech jak ho neznáteLogitech představuje inovativní trackball téměř po deseti letech. Model MX Ergo nabízí komfort přizpůsobený potřebám všem, kdo mají trackbally rádi, a hledají alternativy k myším a touchpadům. Trackball Logitech nabízí jedinečné možnosti nastavení náklonu, přesné sledování pohybu a možnosti připojení k více zařízení současně. „Z nového trackballu máme skutečně radost. Je zpět, a lepší, než kdy byl. Myšlenku... Read More »

David Gilmour v Pompejích – koncert přichází do kin

David Gilmour v Pompejích – koncert přichází do kinNezapomenutelný koncert britské hudební skupiny Pink Floyd v Pompejích z roku 1972 před pětačtyřiceti lety má pokračování. Ovšem jediný, kdo se tentokrát vrátil na místo tehdejšího slavného koncertu, je kytarista Pink Floyd, David Gilmour. Nikoho dalšího z bývalých spoluhráčů už ke spolupráci nepřizval. Dva koncerty odehrané v Pompejích byly součástí Gilmourova loňského turné u příležitosti... Read More »