Browsing Archives of - 2019 Květen

Největší bezpečnostní riziko každé firmy jsou její zaměstnanci

Největší bezpečnostní riziko každé firmy jsou její zaměstnanciJak se firmy mohou ochránit? Každodenní praxe ukazuje, že největší bezpečnostní riziko pro firmy představují jejich zaměstnanci. Ať už jsou jimi způsobené škody úmyslné nebo neúmyslné, mohou dosahovat milionových hodnot. Každé firmě se proto vyplatí pečlivě se zamyslet nad preventivními opatřeními. Nejen pro zaměstnance stávající, ale i přicházející nebo odcházející. Jiří Jinger, bezpečnostní expert z... Read More »

Godzilla II: Král monster – řežba pořádně mocných potvor

Godzilla II: Král monster – řežba pořádně mocných potvorKultovní japonský obří ještěr se dočkal desítek filmových zpracování. Na plátně se poprvé objevil roku 1954, a jeho oblíbenost mimo japonský kontinent stoupá především se vzrůstající úrovní filmových trikových možností. V japonských zpracováních už Godzilla bojovala se všemi mýtickými monstry mnohokrát. A tak se vrhla tentokrát do boje s trojhlavým drakem King Ghidorahem, výjimečně po... Read More »

Rocketman vypráví životní příběh Eltona Johna

Rocketman vypráví životní příběh Eltona JohnaTalentovaný muzikant a jeden z nejúspěšnějších interpretů v oblasti populární hudby se stal Eltonem Johnem až roku 1972, kdy si nechal úředně změnit jméno. V té době však už měl coby Elton John vydaná čtyři alba. Narodil se v roce 1947 v Londýně jako Reginald Kenneth Dwight a od čtyř let se pilně učil hrát... Read More »

Veřejné Wi-Fi sítě nejsou vždy bezpečné, na co si dát pozor

Veřejné Wi-Fi sítě nejsou vždy bezpečné, na co si dát pozorPráce v kavárnách a restauracích, surfování na internetu na veřejných místech nejen v Česku, ale i v zahraničí se stalo součástí našeho každodenního života. Málo lidí si ale uvědomuje, že se vystavuje velkému nebezpečí. Internetoví útočníci mohou přes veřejné Wi-Fi sítě získat přihlašovací údaje a pokusit se je použít pro přihlášení k e-mailu nebo na... Read More »

Tři blízcí neznámí vypráví strhující případ trojčat

Tři blízcí neznámí vypráví strhující případ trojčatV osmdesátých letech ohromila celou Ameriku senzace. Náhoda svedla dohromady tři mladé kluky, kteří zjistili, že jsou jednovaječná trojčata. Byli hned po narození rozděleni a adoptováni. Až do dospělosti netušili, že nejsou jedináčci. V devatenácti letech se setkali a snímek Tři blízcí neznámí vypráví jejich neuvěřitelný příběh, natočený podle skutečné... Read More »

Bolest a sláva – nový Almodóvarův film s Banderasem

Bolest a sláva – nový Almodóvarův film s BanderasemSlavný filmový režisér Salvador Mallo (Antonio Banderas) dosáhl takřka všeho, co ve svém oboru mohl dokázat. Nikdo však netuší, jaká muka, fyzická i psychická, zakouší. Trpí samotou, a zejména syndromem vyhoření. Dříve pro něho bylo psaní scénářů a natáčení filmů způsobem, jak se vyjádřit, přinášet divákům zážitek a radost. Film Bolest a sláva ukazuje smutný... Read More »

Fotoaparát Fujifilm GFX100 se stává vlajkovou lodí se 102 MPx

Fotoaparát Fujifilm GFX100 se stává vlajkovou lodí se 102 MPxNový model je vybavený snímačem o velikosti 43,8 mm x 32,9 mm, který je zhruba 1,7krát větší, než standardní 35mm full-frame obrazový snímač. Rychlost zaostřování se blíží dvojnásobku rychlosti předchozích GFX modelů a zároveň nabízí sledování pohyblivých objektů i přesnější kontinuální ostření. Dalším prvenstvím mezi snímači většími než 35mm full-frame je vestavěná obrazová stabilizace (IBIS).... Read More »

Bezdrátová projekce BenQ InstaShow nově přes USB-C

Bezdrátová projekce BenQ InstaShow nově přes USB-COkamžitou projekci přes USB-C z notebooků, stolních počítačů i MacBooků umožňuje bezdrátová projekce BenQ InstaShow. Nová verze s označením WDC10C umožňuje bezdrátové promítání bez nutnosti dalšího nastavení. Díky technologii plug-and-play funguje v širokém množství zařízení s USB-C a Thunderbolt 3, včetně MacBooků. Tím eliminuje problémy s připojením při schůzkách a firemních... Read More »

John Wick 3 přetéká nápaditými bojovými akcemi

John Wick 3 přetéká nápaditými bojovými akcemiPochybnosti po minulém dílu se Chadu Stahelskému podařilo rozptýlit neobyčejně velkoryse. John Wick 2 si nesl v jistých ohledech stigma „dvojky“, proto bylo třetí pokračování vyhlíženo s nemalou zvědavostí. Hlavního hrdinu jsme opustili ve chvíli, kdy byl exkomunikován z ochrany tzv. Velké rady a služeb hotelu Continental. Což je, jak si jistě pamatujete, mocné útočiště... Read More »

Beoplay A9 – hlasem ovládaný reproduktor Bang & Olufsen

Beoplay A9 – hlasem ovládaný reproduktor Bang & OlufsenNejnovější verzi ikonického reproduktoru Beoplay A9 představil Bang & Olufsen na 58. bienále v Benátkách. Tento reproduktor je celosvětově známý jako jeden z nejvýraznějších produktů inspirovaných spojením prémiového zvuku a nezaměnitelného designu. Dánská značka Bang & Olufsen si dala specificky záležet na výběru těchto zařízení Beoplay A9 pro čyřpatrovou budovu Ca‘ d’Oro palazzo z roku... Read More »