Browsing Archives of - 2017 Červenec

Křižáček – právem oceněný, mimořádně lyrický český film

Křižáček – právem oceněný, mimořádně lyrický český filmNeobyčejně střídmý příběh otce a syna, inspirovaný básní Jaroslava Vrchlického Svojanovský křižáček, nás zavede do třináctého století. Malý Jeník si jednou ráno obleče dětskou rytířskou zbroj, a než se rodiče probudí, vypraví se do Svaté země osvobozovat boží hrob. Mimochodem, tato dětská, masová událost je historicky podloženou skutečností z roku 1212. Pro zúčastněné děti tehdy nedopadla... Read More »

Druhá strana naděje – tragikomický film o laskavosti a empatii

Druhá strana naděje – tragikomický film o laskavosti a empatiiStárnoucí podomní obchodník s košilemi Wikström učiní na svůj věk odvážné rozhodnutí: opustí svoji ženu alkoholičku i uvadající živnost. Opilá manželka háže snubní prsten do popelníku plného vajglů, střih… Wikström parkuje před jakýmsi penzionem. Toto však ještě není ona hlavní druhá strana naděje. Po epizodní, docela úspěšné kariéře pokerového hráče, zakoupí malou, nevýdělečnou restauraci na zapomenutém helsinském dvorku.... Read More »

100 let je dnes značce Nikon, navštivte virtuální muzeum

100 let je dnes značce Nikon, navštivte virtuální muzeumU příležitosti oslav 100. výročí založení společnosti Nikon, které se pojí s datem 25. července 2017, spouští společnost sérii exkluzivního obsahu dostupného na výroční webové stránce 100 let společnosti Nikon. Tento obsah bude zveřejněn během léta. Najdete zde ikonické snímky, příběhy a rady fotografů z celého světa, kteří pomáhali formovat století imaginace a bohatou historii... Read More »

Režisér Christopher Nolan prozrazuje o natáčení filmu Dunkerk

Režisér Christopher Nolan prozrazuje o natáčení filmu DunkerkFilmový historický konzultant Joshua Levine, autor knihy Forgotten Voices of Dunkerk, zdůrazňuje, že evakuace z roku 1940 je mnohem víc než pouhý britský příběh. „Byla to enormně důležitá událost, jejíž mezinárodní význam přetrvává dodnes. Všechno, co se dnes v souvislosti s druhou světovou válkou po celém světě slaví, by se bez dunkirkské evakuace nestalo. Byla to neuvěřitelně důležitá událost.... Read More »

Revoluční Bluetooth reproduktor Bose umožní poslech i stereo

Revoluční Bluetooth reproduktor Bose umožní poslech i stereoPlný, čistý zvuk, který zaplní místnost kolem reproduktoru do všech stran, hutné basy, neuvěřitelný poměr velikosti reproduktoru a hlasitosti, odolnost vůči vodě i nárazům a hudba na baterie až po dobu 16 hodin. Tak se dají charakterizovat dva nové Bluetooth reproduktory Bose SoundLink Revolve a Revolve+ (na obrázku). Navíc lze dva reproduktory díky volně stažitelné... Read More »

Power banka se silnou ochranou proti nárazům, prachu a vodě

Power banka se silnou ochranou proti nárazům, prachu a voděMaximálně odolná power banka Adata D16750 s LED svítilnou dokáže nabíjet dvě zařízení najednou. Je navržena s ochranou proti vodě i prachu, a také odolnosti vůči nárazům. Adata již dříve vyráběla odolné power banky, D16750 se od nich však odlišuje zejména výrazně vyšší kapacitou díky prémiovým článkům LG s celkovou kapacitou 16 750 mAh. Tato power banka... Read More »

Valerian a město tisíce planet – sci-fi pro mladé

Valerian a město tisíce planet – sci-fi pro mladéZejména velkorysým vizuálním hodokvasem je neobyčejně obsáhlé vesmírné dobrodružství vynkajícího režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element, Brutální Nikita, Lucy). Dva mladí, špičkoví, vládní agenti Valerian (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) se ve filmu Valerian a město tisíce planet vydávají na nebezpečnou misi do intergalaktické stanice Alfa. Tato stanice vznikla pozoruhodným vývojem a představuje zajímavou etapu... Read More »

Dunkerk – Nolanovo válečné drama jako filmová událost roku

Dunkerk – Nolanovo válečné drama jako filmová událost rokuNacistická armáda dostala hned zkraje války v roce 1940 do obklíčení na pláži u francouzského města Dunkerk (Dunkerque) zhruba čtyři sta tisíc spojeneckých, převážně britských a francouzských vojáků. Němci si byli tak jisti svým úspěchem, že se ani nenamáhali nepřítele zmasakrovat pěchotou a tanky. Hráli si s nimi jako kočka s myší. Nalétávali na ně... Read More »

Milovník po přechodu představuje lehkou letní komedii

Milovník po přechodu představuje lehkou letní komediiKdyž se chlap rozhodne, že pracovat nebude a raději se nechá živit od bohaté starší dámy, musí na to mít žaludek, figuru a věk. A o tom právě vypovídá svěží letní komedie Milovník po přechodu. Maximo (Eugenio Derbez) měl v tomhle jasno od útlého dětství, takže veškeré své snažení léta směřoval k tomuto cíli. Vyrostl... Read More »

Prohlížeč Seznam.cz dvakrát rychlejší a s novými funkcemi

Prohlížeč Seznam.cz dvakrát rychlejší a s novými funkcemiPřes prohlížeč Seznam.cz se letos v květnu každý den vydalo surfovat po internetu skoro půl milionu lidí – tedy o třetinu víc než před rokem. Prohlížeč Seznam tak plní úkol, pro který byl vytvořen. Dát lidem pro brouzdání na webu prostředí, které důvěrně znají, a postupně ukusovat z podílu na trhu, který donedávna patřil pouze globální... Read More »