Browsing Archives of - 2019 Červenec

Slunovrat – slavnost se stane usměvavým peklem na zemi

Slunovrat – slavnost se stane usměvavým peklem na zemiSkupina amerických vysokoškoláků se vypraví do Švédska. Jede s nimi i Dani (Florence Pugh), přítelkyně jednoho z nich, Christiana (Jack Reynor). Ten ji s sebou vzal ze soucitu, původně se s ní chtěl už rozejít, ale Dani právě postihla rodinná tragédie, tak ji v takové chvíli nechtěl ublížit. Ve Švédsku mají v plánu navštívit právě... Read More »

Dětská hra – vraždící sadistická hračka se vrací do kin

Dětská hra – vraždící sadistická hračka se vrací do kinPrvní filmová podoba vznikla už v roce 1988. Pěkně drsně vraždící panenka Chucky se od té doby stala hororovým kultem. Nyní se vrací ve modernizované podobě, napůl jako horor, napůl thriller. Zasazení do dnešního světa moderních technologií prospělo logice i dynamice příběhu. Dětská hra není tedy pouhý remake, ale spíše upgrade, který se snaží přiblížit... Read More »

Bílý bílý den představuje smutný a ponurý příběh

Bílý bílý den představuje smutný a ponurý příběhV malém, odlehlém, islandském městečku se bývalý policista vyrovnává se smrtí své milované ženy. Její vůz v mlze sletěl ze skály. Ingimundur se bolest snaží zahnat dokončením domu na osamělém místě a péčí o svoji vnučku. Zatímco osamocený dům vytváří jeho hradbu od ostatních lidí, před kterými se čím dál víc uzavírá, malé děvčátko představuje... Read More »

Bez věcí nad věcí se zamýšlí nad naším konzumním životem

Bez věcí nad věcí se zamýšlí nad naším konzumním životemUmíte si představit, jaké by bylo vůbec nic nevlastnit? A ještě o vše přijít ze dne na den? Toni a Paul jsou od dětství nerozluční kamarádi a nyní, v dospělosti, i pracovní kolegové. Užívají si výdobytků moderní techniky a obklopují se spoustou předmětů, které leckdy ani nepotřebují. Stejně tak bezhlavě nakupují oblečení. Nakupování považují za... Read More »

Kořist aligátorům obvykle neunikne, jen výjimečně ve filmu

Kořist aligátorům obvykle neunikne, jen výjimečně ve filmuPři hurikánu a povodni se otec Haley Kellerové (Kaya Scodelario) dlouho neozývá. Dcera o něj má čím dál větší starost, a tak se ho vypraví hledat do oblasti, kterou právě policie evakuuje. Haley je vrcholová plavkyně a je zvyklá překonávat nesnadné překážky. To, co ji však čeká, si nepředstavovala ani v nejděsivějším snu. V městečku... Read More »