Browsing Archives of - 2020 Červenec

První kino s LED Cinema Display ohromuje diváky

První kino s LED Cinema Display ohromuje divákySpuštěním vůbec prvního světového kina vybaveného technologií LED Cinema Display nadchla společnost LG Electronics diváky na Tchaj-wanu. Návštěvníci si navíc při sledování užili jedinečný 3D prostorový zvuk Dolby Atmos. Promítání proběhlo ve spolupráci s předním tchajwanským divadelním řetězcem Showtime Cinemas. Ten také jako první plánuje tradiční projektory zcela nahradit technologií... Read More »

Test: Domácí poslech rádia – internetový, nebo DAB příjem?

Test: Domácí poslech rádia – internetový, nebo DAB příjem?Výhody jasně převažují, přijímač internetových rádií nabízí desítky tisíc stanic z celého světa. Digitální rádio DAB/DAB+ zase potěší kvalitním příjmem a novými stanicemi, které se do stávajících možností překonaného analogového FM vysílání už nevejdou. Německý výrobce Hama objevil pro domácí poslech rádia zajímavou díru na trhu. Téměř žádné nabízené přijímače v této cenové kategorii neumožňují... Read More »

EOS R5 a EOS R6 – Canon uvedl na trh dva nové fotoaparáty

EOS R5 a EOS R6 – Canon uvedl na trh dva nové fotoaparátyJedná se o dvojici pokročilých plnoformátových bezzrcadlových přístrojů založených na systému EOS R s bajonetem RF. Přístroj EOS R5 profesionální třídy pořizuje statické snímky o rozlišení 45 megapixelů rychlostí až 20 sn./s. Je vůbec prvním plnoformátovým bezzrcadlovým fotoaparátem, který podporuje záznam videa v rozlišení 8K RAW při snímkové frekvenci až 29,97 sn./s interně a 4K... Read More »

Havel – proměna divadelního dramatika ve světového státníka

Havel – proměna divadelního dramatika ve světového státníkaCelovečerní film Havel režiséra Slávka Horáka se zaměřil na období života Václava Havla před sametovou revolucí. Ukazuje ho jako inteligentního, společenského člověka, který se rád pohyboval mezi lidmi, bavil se a obdivoval krásné ženy. Zároveň mu do jeho celkem pohodového života začal čím dál neodbytněji zasahovat jeho smysl pro spravedlnost. Intenzivněji si všímal rozporu mezi... Read More »