Browsing Archives of - 2016 Říjen

Semestr – přichází seriál internetové televize Stream.cz

Semestr – přichází seriál internetové televize Stream.czPřezdívá se jim generace Y nebo také internetová Moderní technologie se staly nedílnou součástí jejich životů. Online studují, pracují, sdílí svoje radosti a starosti, randí nebo se baví sledováním videí. Právě o nich je Semestr, nová šestidílná série internetové televize Stream.cz. V hlavních rolích s Annou Linhartovou, Evou Josefíkovou, Janem Hofmanem a Janem... Read More »

Zúčtování je skvělé akční drama s Benem Affleckem

Zúčtování je skvělé akční drama s Benem AffleckemÚčetní, co nemá slitování Takový je hlavní hrdina Christian Wolff, představovaný Benem Affleckem ve filmu Zúčtování. Od malička je výjimečný. Je obdařen vysoce funkční formou autismu, v jeho případě to znamená abnormálními kombinačními schopnostmi, fotografickou pamětí a matematickým... Read More »

Pustina, nový český seriál televize HBO

Pustina, nový český seriál televize HBONový osmidílný seriál Pustina se odehrává v nehostinné krajině a stejnojmenné vesnici v severních Čechách. Nachází se v prostoru rozšíření těžebních limitů pro povrchovou těžbu uhlí. Těžařská společnost už začala s výkupem domů. Pustině reálně hrozí neodvratný zánik. Poslední pokusy uspořádat referendum vypadají jako zcela zbytečné. Kolem vesnice se už těží uhlí, vypadá to tam... Read More »

Je to jen konec světa, ale natočený Xavierem Dolanem

Je to jen konec světa, ale natočený Xavierem DolanemÚspěšný divadelní dramatik Louis se vrací do venkovského domu ke své rodině. Před dvanácti lety odjel do města, a od té doby se s nimi neviděl. Ani oni ho ve městě nenavštívili. Nikdy si však nezapomněli popřát k narozeninám. Nyní se třicetiletý Louis (Gaspard Ulliel) vrátil, aby jim řekl, že je nevyléčitelně nemocný, a rád... Read More »

American Honey – žít naplno přítomností

American Honey – žít naplno přítomnostíSyrová generační výpověď mladých lidí, kteří stojí na prahu dospělosti a nevědí, jak ho překročit. Mladá, sympatická osmnáctiletá dívka Star pochází z chudé, asociální americké rodiny. Žijí na maloměstě a Star (Sasha Lane) se musí starat i o své dva sourozence, když o ně jejich matka nejeví zájem. Otčím se o ni naopak zajímá až... Read More »

Doktor Strange se zázračně naučil kouzlit

Doktor Strange se zázračně naučil kouzlitVýznačný neurochirurg má ošklivou autonehodu, při které utrpí nejen mnohačetná zranění, ale především dojde k rozdrcení obou rukou. Jeho kolegům se je sice podaří víceméně dát do pořádku, ovšem na další hvězdnou kariéru operujícího lékaře může doktor Strange prozatím... Read More »

Externí disk s kapacitou 5 TB Seagate BackUp Plus Portable

Externí disk s kapacitou 5 TB Seagate BackUp Plus PortableObří kapacitu úložiště Seagate Technology, přední světový výrobce datových úložišť, uvede v listopadu na český a slovenský trh externí disk Backup Plus Portable, vůbec první 5TB přenosný disk na světě. Novinku zdobí elegantní kovový design a nabídne , která je obvyklá spíše u desktopového... Read More »

Odvrácená strana měsíce přináší děsivé poznání

Odvrácená strana měsíce přináší děsivé poznáníTemná stránka duše, kterou nechceme probudit, je hlavním tématem německého filmu Odvrácená strana měsíce. Nejde o sci-fi ani horor, jak by se mohlo podle názvu zdát. Urs (Moritz Bleibtreu) je velice úspěšný právník a spolumajitel velké firmy. Má vše, co si lze představit. Krásnou ženu, drahé auto, přepychový dům, spoustu... Read More »

Prohlížeč Seznam.cz už překládá celé stránky

Prohlížeč Seznam.cz už překládá celé stránkyZpříjemněte si vyhledávání na internetu Prohlížeč Seznam.cz přichází s novinkou. Ti, kteří jej používají při surfování na internetu, se mohou těšit na překladač celých webových stránek z angličtiny do češtiny. Určitě už jste někdy při brouzdání na webu zažili situaci, kdy hledáte informace o dovolené, oblíbeném herci či třeba nový recept a stránka, kterou jste otevřeli, není... Read More »

Film Masaryk s Karlem Rodenem v titulní roli

Film Masaryk s Karlem Rodenem v titulní roliProžil život bohéma, miloval ženy, hudbu, velká gesta i velké zápasy. Jan Masaryk je vnímán veřejností především v souvislostech s jeho dodnes neobjasněnou, záhadnou smrtí. Film, který podle scénáře Alexe Königsmarka a Petra Kolečka natočil režisér Julius Ševčík, se vrací k jinému, rozhodně neméně zajímavému a  dramatickému období Masarykova... Read More »