Browsing Archives of - 2019 Březen

Zraněná srdce – nadčasový příběh o osudových rozhodnutích

Zraněná srdce – nadčasový příběh o osudových rozhodnutíchKdyž se jedna žena ocitne se dvěma muži, je pravděpodobné, že vznikne pnutí, které nakonec přeroste v konflikt. Rachael (Keira Knightley) následuje svého muže Lewise Morgan (Jason Clarke), britského důstojníka, do vybombardovaného Hamburku. Je krátce po druhé světové válce, ve které na obou stranách došlo k těžkým ztrátám. Zraněná srdce vypovídají právě o... Read More »

Český lev 2019? Večer provázela mírná nuda a rozpaky

Český lev 2019? Večer provázela mírná nuda a rozpakyUdílení cen tomu nejlepšímu, co se za uplynulý rok v české kinematografii urodilo, proběhlo tentokrát v pražském Rudolfinu. Mezi 40 celovečerními nominovanými hranými filmy a 29 dokumenty vybíralo 166 hlasujících členů České filmové a televizní akademie (ČFTA). O tom, kdo všechno nakonec ocenění Český lev 2019 získal, se mohli diváci České televize přesvědčit v sobotu... Read More »

Pašerák – poslední film Clinta Eastwooda

Pašerák – poslední film Clinta EastwoodaMísto aby si užíval důchodu, věnuje se Earl Stone (Clint Eastwood) podnikání s květinami. Ovšem nelehká finanční situace a neplacení hypotéky ho postupně o vše připraví. Na stará kolena se ocitá na ulici, a proto přijme náhodnou nabídku pracovat jako řidič. Zprvu se domnívá, že dělat kurýra je pohoda. Co ale, když zjistí, že ve... Read More »

Infikované mobilní aplikace už mají stovky miliónů stažení

Infikované mobilní aplikace už mají stovky miliónů staženíVýzkumný tým Check Point Research objevil masivní mobilní adwarovou kampaň. V oficiálním obchodě s aplikacemi Google Play bylo 210 infikovaných aplikací, které mají dohromady více než 147 milionů stažení. Celosvětová kampaň s názvem SimBad, pojmenovaná po většině infikovaných aplikací, které jsou herní simulátory, zneužívá telefony k podvodnému zobrazování reklam. Infikované mobilní aplikace se navíc snaží... Read More »

30 let od vzniku WWW – hlavní milníky z historie internetu

30 let od vzniku WWW – hlavní milníky z historie internetuUběhlo přesně 30 let od vytvoření World Wide Webu. K této příležitosti se více než 11 000 respondentů z Evropy, Středního východu a Afriky podělilo o to, v čem jim internet pomohl. Co jim umožnil dokázat a k čemu předpokládají, že bude internet používat budoucí generace. Web přinesl mnoho „poprvé“. Od první stránky (info.cern.ch –... Read More »

Captain Marvel – zrodila se dosud nejmocnější superhrdinka

Captain Marvel – zrodila se dosud nejmocnější superhrdinkaMarvelovský svět se už od loňska připravuje na osudový souboj s Thanosem, nekonečně posíleným kompletní rukavicí s kouzelnými kameny. Jestli si všichni kladli otázku, kdo se mu dokáže postavit, známe nyní odpověď. Captain Marvel se od teď stala nejmocnější a nejsilnější superhrdinkou. Jen ona se v čele s ostatními Avengers má šanci vzepřít dosud neporazitelnému... Read More »

Audio Video Show 2019 je především svátkem kvalitního zvuku

Audio Video Show 2019 je především svátkem kvalitního zvukuKaždoroční výstava nejlepších a nejzajímavějších komponentů pro domácí zvukové aparatury. Čtyři patra luxusního pražského hotelu Don Giovanni u stanice metra Želivského se vždy zkraje roku na dva dny promění v poutní místo milovníků špičkového zvuku. Audio Video Show 2019 opět přilákalo hodně těch, kteří si libují v kvalitním poslechu hudby. Je potěšitelné, že v době,... Read More »