Browsing Archives of - 2016 Prosinec

Recenze: Pasažéři, kteří se neměli probudit

Recenze: Pasažéři, kteří se neměli probuditLuxusní vesmírná loď letí 120 let do velmi vzdálených koutů vesmíru. Na své palubě veze pět tisíc hibernovaných lidí. Největší migrační událost v novodobé historii lidstva. Z jakéhosi záhadného důvodu se však postupně dva pasažéři probudí. Nejprve mechanik Jim (Chris Pratt), asi rok po něm novinářka Aurora (Jennifer Lawrence). Vzhledem k tomu, že do cíle... Read More »

Internet věcí nám mění životy, umělá inteligence loví hackery

Internet věcí nám mění životy, umělá inteligence loví hackeryRok 2016 jednoznačně potvrdil, že se současný svět mění a digitalizace prostupuje do všech oblastí našeho života. Rozšířená realita umožnila milovníkům Pokémonů nachytat si své oblíbené příšerky. Zažili jsme nové taktiky kyberzločinců, kteří se již neschovávají, ale aktivně vystupují a žádají výkupné. Brzy se dočkáme dalších změn, které ovlivní nejen svět IT. Umělá inteligence odhalující... Read More »

Paterson – filmová poezie všedního dne od Jima Jarmusche

Paterson – filmová poezie všedního dne od Jima JarmuschePaterson (Adam Driver) pracuje jako řidič autobusu na lince 23 v americkém městečku, které se shodou náhod také jmenuje Paterson. Patersonovy dny jsou si všechny velmi podobné. Vstává ve stejnou dobu, celý den jezdí po té samé trase, vrací se domů k milované ženě Lauře (Golshifteh Farahani), večer vyvenčí psa Marvina, zastaví se v nedalekém... Read More »

Assassin’s Creed odhaluje divoce mysteriózní příběh

Assassin’s Creed odhaluje divoce mysteriózní příběhCallum Lynch (Michael Fassbender) je vrahem, odsouzeným k trestu smrti. V den popravy je nečekaně osvobozen z popravčí komory. Oficiálně však zemřel. V Assassin’s Creed byl totiž vybrán, aby se nedobrovolně stal účastníkem vědeckého programu v tajném zařízení s názvem Abstergo. Vybaveno je revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky. Tím umožňuje... Read More »

Rok 2016 na českém internetu, vyhledávání v Seznam.cz

Rok 2016 na českém internetu, vyhledávání v Seznam.czVedou hokej, hry, volby a náhlá úmrtí Život na internetu ubíhá neskutečnou rychlostí, a co rezonovalo společností včera, na to už dnes lidé zapomněli. Seznam.cz proto i letos vydává Seznam skokanů českého internetu spolu s necenzurovaným žebříčkem nejhledanějších slov za rok 2016 na českém... Read More »

Collateral Beauty: Druhá šance – nečekaně skvělý film

Collateral Beauty: Druhá šance – nečekaně skvělý filmHoward je společenský, vitální, oblíbený a veselý mladý muž. V okamžiku, kdy jeho rodinu postihne ve filmu Collateral Beauty krutá tragédie, se mu však zbortí celý svět. Nemohl běh osudu změnit ani ovlivnit. Přesto se zcela zhroutí. Nic pro něho najednou nemá nejmenší cenu. Přestává se starat o dění kolem sebe, komunikuje s okolím čím... Read More »

V Česku začne testování vestavěné karty eSim pro mobily

V Česku začne testování vestavěné karty eSim pro mobilyKarta bude nedílnou součástí přístroje Celosvětová asociace mobilních operátorů GSMA zveřejnila koncem listopadu 2016 standard tzv. vestavěné SIM karty (embedded SIM, eSIM). Na jeho vzniku se několik let podílela i společnost Deutsche Telekom (DT). Vestavěná SIM karta má podobu speciálního čipu a je nedílnou součástí přístroje. Obsahuje informace o profilu uživatele v síti (ekvivalent digitálního... Read More »

Rogue One A Star Wars Story – nafukovací hvězdné války

Rogue One A Star Wars Story – nafukovací hvězdné válkyTvůrci kultovních hvězdných válek překročili rubikon. Už se zdálo, že zlatá žíla je vytěžena a nezbývá než jen paběrkovat. A pak to přišlo. Vedoucí oddělení zvláštních efektů John Knoll se dostavil za prezidentkou společnosti Lucasfilm a producentkou série Star Wars Kathleen Kennedyovou s nápadem začít natáčet vše, co se neodehrálo během klasických filmů na plátně.... Read More »

Reprosoustavy Cabasse mají největší evropský showroom

Reprosoustavy Cabasse mají největší evropský showroomFrancouzská značka Cabasse se specializuje na výrobu luxusních designových reprosoustav. (Vyrábí však reproduktory například i pro námořnictvo.) Z hlediska množství a hodnoty vybavení se jedná o největší evropský showroom této značky. V prostorách pražského New Living Centre pásku osobně přestřihl, a reprosoustavy představil syn zakladatele, Christopher... Read More »

Recenze: Inkarnace jde na exorcismus vědecky

Recenze: Inkarnace jde na exorcismus vědeckyMalý chlapec Cameron (David Mazouz) se začne chovat podivně, mumlá nesrozumitelným jazykem, nevychází z pokoje, a přestává komunikovat se svým okolím. Jasný případ inkarnace. Jeho matka (Carice van Houten) se obrátí na příslušné oddělení ve Vatikánu. Ten za chlapcem vyšle specialistku na podobné případy. Sama si s ním však neví rady, přijde proto požádat o... Read More »