Browsing Archives of - 2018 Duben

Avengers: Infinity War – největší marvelovské obžerství

Avengers: Infinity War – největší marvelovské obžerstvíPokud jde jen o záchranu lidstva, případně někoho jiného ve vesmíru, přichvátá někdo z Avengers a pomůže, vždyť to je maličkost. Takové věci jsou pro ně pouhá rutina a povinnost. Jenže když se v Infinity War vrátí Thanos, nejnebezpečnější marvelácký zloduch, a chystá se pořídit si šest kamenů nekonečna do své speciální rukavice, jde do... Read More »

Tiché místo člověka ochrání, zvuk ho okamžitě zabije

Tiché místo člověka ochrání, zvuk ho okamžitě zabijeLidstvo je těžce zkoušeno neznámými tvory s extrémně vyvinutým sluchem, kteří sice nevidí, ale mají nepřetržitě hlad. Nikdo neví, kde se vzali, jediný způsob, jak se před nimi chránit, je nevydávat žádné zvuky a nedělat hluk. V Tiché místo se rázem promění celý svět. Lidé chodí bosi, opatrně našlapují, venku nemluví. Bydlí ve zvukově utěsněných... Read More »

Až na dno, rádoby dramatická romantika plná stesku a smutku

Až na dno, rádoby dramatická romantika plná stesku a smutkuNěkdy být zase znovu šťastný a spokojený dá pořádně zabrat. Dokonce bývá nejdřív nezbytné klesnout až na dno, aby si člověk začal spávně vážit toho, co ztratil. Danielle (Alicia Vikander) pracuje jako podmořská bioložka. Svoji profesi má ráda a je v ní dobrá. Během krátké dovolené na francouzské riviéře se seznámí se sympatickým Jamesem (James... Read More »

Televize, která vám zmizí před očima jako chameleon

Televize, která vám zmizí před očima jako chameleonDesignová televize v interiéru zcela splyne s prostředím. Už vás nebude štvát obrovský černý obdélník na zdi obýváku. Ve chvílích, kdy televize není potřeba, vypnete ji se vším... Read More »

Měsíc Jupitera vás naučí nedívat se jen vodorovně

Měsíc Jupitera vás naučí nedívat se jen vodorovněFilm o muži se zázračnou schopností, ke které přišel jen náhodou. Jako uprchlík byl při přistání smrtelně postřelen, a od té chvíle dokáže létat. Objeví ho doktor Stern (Merab Ninidze), pracující v záchytném táboře pro běžence, a okamžitě ví, jak tuhle podivnost proměnit na peníze. Měsíc Jupitera však není ani scifi, ani o uprchlících. Jeho... Read More »

Westworld – vítejte ve světě, kde se neprohrává

Westworld – vítejte ve světě, kde se neprohráváSeriálový svět fantazie bez hranic přichází s druhou řadou dalších deseti dílů. Zábavní park Westworld plní sny svým zámožným hostům. Ti si zde mohou dělat co chtějí, a za svoje skutky nenesou zodpovědnost. Dávají proto často průchod i těm nejnižším pudům. Jak jedna z postav říká: „V parku zjistíš, co jsi ve skutečnosti... Read More »

Hastrman, česká romantika podle knihy Miloše Urbana

Hastrman, česká romantika podle knihy Miloše UrbanaOcitáme se o pár set let zpátky v minulosti. Do Čech se navrací baron Johann Salmon de Caus (Karel Dobrý), aby se zde na sklonku života trvale usadil. Ve vesnici, kde jeho rodina vlastní malé panství, ho vítají a prokazují mu úctu. Je mezi lidmi oblíbený a záhy se sblíží s mladou Katynkou (Simona Zmrzlá),... Read More »

Vadí nevadí je nevinná hra, která však může přerůst přes hlavu

Vadí nevadí je nevinná hra, která však může přerůst přes hlavuZnáte to, dostanete na výběr, buď na sebe prozradíte nějakou choulostivou pikanterii, anebo musíte splnit dost nepříjemný ponižující úkol. Tuhle hru si spolu s flaškou pamatuje z doby dospívání asi každý. Legrace ale končí, když zjistíte, že hru Vadí nevadí nejenže nelze přestat hrát, ale začnou při ní umírat... Read More »

Test: Luxusní mobilní audio Sony splní i náročné požadavky

Test: Luxusní mobilní audio Sony splní i náročné požadavkyPosloucháme ze sluchátek hudbu, případně audioknihy, a nároky na kvalitu nezadržitelně stoupají. Jsme si vědomi, že kategorie hi-res audiokvality zdaleka není požadována všemi, je ale dobré o ní vědět a znát výhody, jaké přináší. Možná v blízké budoucnosti k ní najdete cestu alespoň v nějaké mírně kompromisní podobě. Často se stane, že kdo o takovém... Read More »

Výměna harddisku, nové využití pro starý, ale funkční disk

Výměna harddisku, nové využití pro starý, ale funkční diskUrčitě se vám stalo, že jste si v notebooku vyměnili (nebo nechali vyměnit) harddisk za větší, případně za SSD a starý disk vám zbyl. Škoda ho vyhodit, že? Právě pro takové případy je ideálním řešením externí rámeček na disky Adata ED600. Prostě do něj harddisk zacvaknete a hotovo. Výměna harddisku v počítači vám zároveň zajistila... Read More »