Browsing Archives of - 2020 Únor

V síti – A nevadí, že mi je teprve dvanáct?

V síti – A nevadí, že mi je teprve dvanáct?Před několika lety oslovila společnost O2 režiséra Víta Klusáka s nabídkou natočit naučný videoklip pro mládež o nebezpečích číhajících na internetu. Vít Klusák si zkusmo vytvořil falešný facebookový profil dvanáctileté dívky a čekal, co se bude dít. A ono se dělo. Přizval tedy ještě kolegyni Barboru Chalupovou a rozhodli se pro natočení celovečerního dokumentu V... Read More »

Festival La Película 2020 představí latinskoamerické filmy

Festival La Película 2020 představí latinskoamerické filmyOriginální bláznivé komedie zvané españolada z rukou mistrů španělského filmu, psychologická dramata, kriminální thrillery i zajímavé sondy do historie i současnosti. Netradiční pohled na legendárního Luise Buñuela, vynikající filmy uznávaného guatemalského režiséra Jayra Bustamenteho i mnoha cenami a nominacemi ověnčené Almodóvarovo autobiografické dílo. To vše nabídne od 18. do 27. února divákům v Praze, Brně,... Read More »

Oscars 2020 – 92. udílení prestižních filmových ocenění

Oscars 2020 – 92. udílení prestižních filmových oceněníNejprestižnější událost pro všechny kolem filmu proběhla v noci 9. února z neděle na pondělí. Ceremoniál Oscars 2020 se ve zkrácené, čtyřhodinové verzi opět obešel bez moderátora. Letos jsme měli jako Česko dvě želízka v ohni, bohužel se ani jednu nominaci nepodařilo proměnit, vytoužené sošky putovaly jinam. Los Angeleská událost probíhala tentokrát s mírnými dopravními... Read More »

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)Akční podívaná pro holky, tak by se asi nejlépe dalo popsat řádění bývalé Jokerovy partnerky Harley Quinn (Margot Robbie) ve filmu Birds of Prey. Rozchodem přišla o Jokerovu ochranu, díky níž si mohla ve městě Gotham beztrestně vyvádět po libosti. Až příliš pozdě si uvědomila, že se stala lovnou zvěří nejméně pro půlku města. Ne... Read More »

Modelář – pět let připravovaný film Petra Zelenky v kinech

Modelář – pět let připravovaný film Petra Zelenky v kinechRežisér a scenárista, podepsaný režijně či autorsky (většinou oboje) pod úspěšnými filmy jako Knoflíkáři, Samotáři, Ztraceni v Mnichově a oceněným seriálem Dabing Street, přichází s novým filmem. Modelář je o dvou bývalých spolužácích z gymnázia, které náhoda svede znovu dohromady. Pavel (Kryštof Hádek) se právě vrátil z dlouhodobého pobytu v Izraeli, kde pracoval pro farmaceutickou... Read More »

Gentlemani – inteligentní, dynamická akční jízda jak má být

Gentlemani – inteligentní, dynamická akční jízda jak má býtKdyž se britský drogový král Mickey Pearson (Mathew McConaughey) rozhodne  pověsit takříkajíc živnost na hřebík, hledá vhodného kupce pro své impozantně rozvětvené a vydělávající impérium. Zdá se, že jediný, kdo by mohl uspokojit jeho finanční nároky, je dynastie oklahomských židovských miliardářů. Udržet se tak dlouho na vrcholu nebezpečného podnikání dokáže jen silná osobnost. Bude však... Read More »