Browsing Archives of - 2018 Květen

Delirium – když nesmíte věřit tomu, co vidíte na vlastní oči

Delirium  –  když nesmíte věřit tomu, co vidíte na vlastní očiTom se po dlouhém pobytu v léčebně vrací do rodinného sídla. Zjišťuje s překvapením, že je v domě úplně sám. Alespoň zatím je o tom přesvědčen. Na noze má elektronické zařízení ke kontrole zákazu opustit dům. Nad dodržováním měsíčního opatření a dalších pravidel bdí přidělená probační úřednice. Film Delirium se žánrově nachází mezi psychothrillerem a... Read More »

Dámský klub předvede, že nikdy není pozdě na změnu

Dámský klub předvede, že nikdy není pozdě na změnuČtveřice nerozlučných kamarádek se jednou měsíčně sejde, aby si udělaly příjemný večer.  Těmto schůzkám říkají dámský klub. Spojuje je totiž záliba ve čtení. Vždy jedna z nich vybere knihu, kterou si všechny přečtou, a pak si o ní... Read More »

Solo: Star Wars Story představí sympatického darebáka Hana

Solo: Star Wars Story představí sympatického darebáka HanaHvězdné války se staly díky systému tzv. odvozených příběhů prakticky nekonečnými. Sice hlavní linie ságy se má příští rok devátým filmem oficiálně uzavřít, nicméně tyhle odvozené příběhy se odehrávají mezi jednotlivými filmy, či dokonce mnoho let před nimi. Právě tak je tomu v případě nejnovějšího prequelu Solo: Star Wars... Read More »

Pod jedním stromem, zběsilý konflikt o jakém se nikomu nesnilo

Pod jedním stromem, zběsilý konflikt o jakém se nikomu nesniloPřed domem na jednom klidném předměstí stojí letitý, košatý strom. Ten strom roste na jedné zahradě, na druhou však vrhá obrovský stín. Lidé žijící ve stínu stromu se s touto situací nechtějí smířit a pokoušejí se domluvit se svými sousedy alespoň na prořezání hustých větví. Ti ovšem nechtějí o žádném zásahu do svého stromu, na... Read More »

Zimní bratři jsou krutý příběh o nelítostné odplatě a osamění

Zimní bratři jsou krutý příběh o nelítostné odplatě a osaměníPonurý děj se odehrává uprostřed drsné zimy v malém těžařském městečku kdesi na konci světa. Jeho obyvatelé tráví život odpornou těžkou prací ve strašných podmínkách a po večerech nezřízeně pijí. V tomto mikrosvětě se zcela svébytně vyvíjejí i pravidla soužití. Sledujeme zhroucený vztah dvou bratrů. Mladší Emil krade v práci chemikálie a vyrábí z nich... Read More »

Test: Mobilní projektor Sony MD CP1 aneb Kino do kapsy

Test: Mobilní projektor Sony MD CP1 aneb Kino do kapsyPřed časem jsme vás informovali o zajímavé novince ze stáje Sony, a tou je přenosný DLP projektor kapesních rozměrů. Jak jsme slíbili, podrobili jsme tento přístroj redakčnímu testu. Mobilní projektor Sony MD CP1 nalezne široké využití na cestách, pracovních i rekreačních. Promítat můžete obchodní prezentace, videa natočená s přáteli po právě prožitých zážitcích nebo filmy kdekoliv... Read More »

Deadpool 2, antihrdina se vrací ještě lepší a drzejší

Deadpool 2, antihrdina se vrací ještě lepší a drzejšíZavedená živnost jako boj proti zlu, tak by se dala charakterizovat činnost tohoto drsňáka se superschopnostmi. Deadpool 2 urazil od minule kus cesty. Masakruje japonskou i ruskou mafii jak na běžícím pásu. Je prakticky nesmrtelný, což ho štve, rychlý jako blesk a pochopitelně je stále stejný, neuvěřitelně užvaněný vtipálek. Navíc se začíná svědomitě starat o... Read More »

Na krátko je natočené podle knihy roku 2010 Petry Soukupové

Na krátko je natočené podle knihy roku 2010 Petry SoukupovéPříběh chlapce, kterému lhali, i když v dobré víře. Jenže lež má krátké nohy a prozření nebývá příjemné. Jedenáctiletý Jakub (Jindřich Skokan) žil v neúplné rodině. Otec (Martin Finger) je opustil, a tak maminka (Petra Špalková) Jakubovi vymyslela příběh, že táta je námořníkem na švédské zaoceánské lodi. Jakub však náhodou zjistí, že ve skutečnosti žije... Read More »

Sennheiser HE 1 – nejlepší sluchátka skoro za dva miliony

Sennheiser HE 1 – nejlepší sluchátka skoro za dva milionyVýrobce sluchátek a audiotechniky Sennheiser představil novou exkluzivní sestavu sluchátek pro letošní výstavu špičkového audia High-End Mnichov. Hvězdou stánku bude nekompromisní systém Sennheiser HE 1, který se může chlubit statusem nejlepších sluchátek na světě, čemuž ovšem bohužel odpovídá i cena. 1 665 000 Kč není zrovna... Read More »

Kodachrome – legendární značka inspirací pro působivý příběh

Kodachrome – legendární značka inspirací pro působivý příběhKdysi úspěšný manažer hudebního vydavatelství Matt Ryder (Jason Sudeikis) se dozvídá, že jeho otec, kterého skoro dvacet let neviděl, umírá a chce se s ním setkat. Nepěkně se zachoval ke své manželce a Mattově matce, nestýkali se mnoho let, Matt mu má tento nezájem za zlé. Benjamin Ryder (Ed Haris) je známý a úspěšný fotograf,... Read More »