Browsing Archives of - 2017 Srpen

Revoluční ovládací kolečko klávesnice Logitech Craft

Revoluční ovládací kolečko klávesnice Logitech CraftPoužívání počítačové klávesnice dostává nový rozměr, klávesnice Logitech Craft je jako první v historii vybavena kreativním otočným ovladačem. Nabízí nový způsob okamžitého přístupu k nástrojům v programech podle aktuálního kontextu jejich používání. Pomocí hliníkového ovládacího kolečka lze zadávat konkrétní vstupní parametry. Můžete se ho například dotknout, poklepat na něj nebo jím otočit. Ovládat tak jas, kontrast a saturaci... Read More »

Nositelná elektronika Samsung představena na IFA 2017

Nositelná elektronika Samsung představena na IFA 2017Tři nová zařízení doplňující stávající portfolio Samsung v oblasti nositelné elektroniky byla představena na IFA 2017 v Berlíně. Gear Sport, elegantní a univerzální voděodolné chytré hodinky se zaměřením na fitness. Dále pak Gear Fit2 Pro, modernizovaný sportovní GPS náramek s chytrými funkcemi. A nakonec Gear IconX, druhou generaci revolučních bezdrátových sluchátek značky Samsung. Všechny tři zařízení rozšiřují možnosti... Read More »

Miniaturní kávovar Nespresso Essenza Mini

Miniaturní kávovar Nespresso Essenza MiniNespresso uvádí na trh svůj doposud nejmenší kávovar, čímž dává svým snahám o inovativní design zcela nové rozměry. Nespresso Essenza Mini nabízí nejen perfektní řešení pro milovníky kávy, kteří hledají moderní, uživatelsky příjemný a kompaktní design, ale disponuje také osvěžujícím minimalistickým vzhledem a velikostí, která ušetří v kuchyni... Read More »

Soukromí především – diskrétní filtry na displeje notebooků

Soukromí především – diskrétní filtry na displeje notebookůSpolečnost Satomar, distributor produktů z oblasti technologií, představuje českému trhu filtry Safeview. Zajistí diskrétní práci s notebookem v režimu mobilní kanceláře. Diskrétní filtry Safeview přichází nejprve na náš, a v brzké době také na evropský trh. Vyznačují se unikátním způsobem jednoduché aplikace na notebook bez nutnosti lepení jakýchkoli částí k notebooku. Poskytují úzký pozorovací úhel v horizontální rovině, který zajišťuje čitelnost... Read More »

Tulipánová horečka je zdařilé drama, nepostrádající vtip

Tulipánová horečka je zdařilé drama, nepostrádající vtipV sedmnáctém století zachvátila nejen Amsterdam, ale celou zemi tulipánová horečka. Jediná cibulka této tehdy nové, exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla vynést obrovský majetek. Naopak nesprávná spekulace dokázala mnoho lidí přivést zcela na mizinu. Tato mánie trvala pouhé čtyři roky, ale zničila tisíce životů. Možná i proto byla pro... Read More »

Outdoorový reproduktor jako multifunkční zařízení 6v1

Outdoorový reproduktor jako multifunkční zařízení 6v1Externí reproduktor může skýtat i další užitečné funkce.  Evolveo uvádí na trh outdoorový reproduktor Armor XL, který vedle kvalitního zvuku nabízí zajímavé možnosti využití. Toto bezdrátové Bluetooth zařízení je navíc navrženo tak, aby si poradilo s nepříznivými vnějšími podmínkami, odolá stříkající vodě i dešti a splňuje normy IP54. Má zabudovaný MP3 přehrávač, FM rádio a... Read More »

Samsung Galaxy Note8, nejnovější přírůstek řady Note

Samsung Galaxy Note8, nejnovější přírůstek řady NoteSamsung představil telefon nové generace modelové řady Note. Je určenen pro ty, kdo chtějí displej většího formátu. S přístrojem Galaxy Note8 získávají spotřebitelé větší Infinity displej, který se přitom pohodlně vejde do jedné ruky. Zdokonalené pero S Pen, umožní komunikovat osobitějším stylem, a s doposud nejkvalitnější fotoaparát z dílny Samsungu, pořídí snímky vynikající kvality. Galaxy Note8... Read More »

Pořizujeme externí disk: klasika nebo SSD?

Pořizujeme externí disk: klasika nebo SSD?Říká se, že zálohovat každý začne teprve tehdy, když o svoje data poprvé přijde. Do té doby jde o činnost mnohými fatálně podceňovanou. Potřebu pořídit externí disk navíc také zvyšuje osazování laptopů SSD disky s nižší kapacitou, s ohledem na jejich cenu. Je sympatické, že ta za relativně krátkou dobu postupně klesla na únosnější mez.... Read More »

Nikon D850 – mimořádně zajímavá zrcadlovka

Nikon D850 – mimořádně zajímavá zrcadlovkaVe stojatých vodách digitálních zrcadlovek vyšší třídy se rozhodl zčeřit hladinku Nikon s modelem D850. Rychlý obrazový snímač formátu FX a nová architektura mikročoček bez mezer na obrazovém snímači umožňují získat výjimečné detaily a velký dynamický rozsah. Při použití volitelného multifunkčního napájení Battery Pack MB-D18 se snímací frekvence zvýší až na 9 snímků za sekundu. Tvůrci... Read More »

Temná věž, nekonečný Kingův patos souboje dobra a zla

Temná věž, nekonečný Kingův patos souboje dobra a zlaCeloživotní dílo známého amerického spisovatele Stephena Kinga, skládající se z osmi knih, se dočkalo filmové podoby. Temná věž je jakýsi magnetický vír zajišťující rovnováhu ve vesmíru. Jejím zničením by nastal chaos a celý vesmír by ovládli démoni. O likvidaci věže se snaží Walter (Matthew McConaughey), zabránit se mu v tom naopak pokouší poslední z ochránců... Read More »