Browsing Archives of - 2019 Leden

Přenosný bezdrátový LED projektor o velikosti dlaně

Přenosný bezdrátový LED projektor o velikosti dlaněProjektor s možností Wi-Fi, Bluetooth nebo USB-C připojení? To vypadá rozhodně zajímavě. Společnost BenQ, přední výrobce DLP projektorů, uvádí na trh projektor GV1. Tento nový přenosný bezdrátový LED projektor nabízí nový přístup k velkoplošné zábavě pro vyznavače moderních lifestylových produktů. Kompaktní, lehký a bateriemi napájený projektor umožní přehrávání filmů, videí či hudby. Využívá Wi-Fi, Bluetooth... Read More »

Návštěvnost českých kin za rok 2018 lámala rekordy

Návštěvnost českých kin za rok 2018 lámala rekordyV loňském roce navštívilo česká kina přes 16 340 000 diváků, což je nejlepší výsledek od roku 1993. České filmy si z celkové návštěvnosti ukrojily přes 23%. Na tomto úspěchu tuzemských filmů se letos nejvíce podílely filmy z distribuce CinemArt. Ten s podílem diváků ve výši 40,8% dominuje mezi českými filmovými distributory (vloni se umístil... Read More »

Robot Pepper T-Dee má v Česku dalšího sourozence

Robot Pepper T-Dee má v Česku dalšího sourozenceNedávno jsme vám představili robota, který pomáhá lidem na pražském letišti Václava Havla. Robot Pepper T-Dee je roztomilý, veselý, navíc i poradí, záleží, kdo co potřebuje. I jeho mladší bráška přijde od nynějška mezi lidi. Bude se věnovat čekajícím zákazníkům na prodejnách... Read More »

Složka 64 – šokující příběh nové severské detektivky

Složka 64 – šokující příběh nové severské detektivkyDánský kriminální thriller podle bestselleru Jussiho Adler-Olsena přivádí opět na scénu známé vyšetřovací oddělení Q. A pochopitelně arogantního, věčně zamračeného detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas) následovaného věrným kolegou Assadem (Fares Fares). Složka 64 pojednává o skutečné události temného zákoutí dánské novodobé... Read More »

Favoritka – historické drama plné intrik a černého humoru

Favoritka – historické drama plné intrik a černého humoruNa královském dvoře nešťastné a slabé britské panovnice Anny Stuartovny dochází ke každodennímu boji o její vrtkavou přízeň. Na začátku 18. století vládne Velké Británii královna Anna (Olivia Colman), poslední z rodu Stuartovců, která se do historie zapsala spíše neslavně. Je plachá a přehlížená, trpí bolestivou dnou a není příliš vzdělaná, což z ní činí... Read More »

Skleněný na plátně a zklamaní diváci v hledišti

Skleněný na plátně a zklamaní diváci v hledištiPatrně si ještě vybavíte dva roky starý výborný Shyamalanův snímek Rozpolcený s Jamesem McAvoyem v hlavní roli. Muže s poruchou osobnosti, jejíž komplet nazýval Horda a na konci se změnil v poslední alter ego – Bestii. V samotném závěru filmu, kde všichni v baru sledují zprávy o unesených děvčatech, si jistě každý všiml Bruce Willise.... Read More »

Kursk – tragédie jaderné ponorky znovu ožívá ve filmu

Kursk – tragédie jaderné ponorky znovu ožívá ve filmuPřed osmnácti lety došlo na palubě největší ruské jaderné ponorky při vojenském cvičení k výbuchu. Více jak stopadesátimetrový kolos klesl na dno Barentsova moře. Následovalo ještě několik výbuchů. Část posádky se dokázala přesunout do zadních prostor ponorky. Záchranné práce a ostudná reakce prezidenta Putina se staly předmětem celosvětové kritiky. Je pravděpodobné, že kdyby tehdy ruská... Read More »

LG na CES 2019 zabodovalo televizory s umělou inteligencí

LG na CES 2019 zabodovalo televizory s umělou inteligencíNa každoročním největším světovém veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas se výrobci chlubí tím nejlepším, co mají. LG na CES 2019 vsadilo na představení nejnovějších top modelů televizorů s umělou inteligencí ThinQ. S inteligentním procesorem druhé generace α (Alpha) 9 Gen 2 a algoritmem systému deep learning (hluboké učení). Takto vybavené modely nabízejí vyšší úroveň... Read More »

Samsung na CES 2019 představil propojený život

Samsung na CES 2019 představil propojený životUmíte si představit, jak budete už zanedlouho žít v opravdu propojeném světě? Společnost Samsung na CES 2019, největším světovém veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas, představila své budoucí robotické platformy, založené na umělé inteligenci (AI). Lze je využít k lepšímu zvládání každodenních činností. Mohou například pomoci stárnoucímu obyvatelstvu samostatně zvládat úkony související s péčí o... Read More »

Pohled do zákulisí vzniku filmu Mary Poppins se vrací

Pohled do zákulisí vzniku filmu Mary Poppins se vracíVe filmu, jehož příběh se odehrává v Londýně v období ekonomické krize (kdy knihy o Mary Poppins vznikly), je Michael Banks (Ben Whishaw) již dospělým mužem s vlastní rodinou. Dočasně pracuje v londýnské bance Fidelity Fiduciary Bank, stejné instituci, ve které před ním pracovali i jeho otec i dědeček. Hospodářská krize vrcholí a nikdo nemá peněz... Read More »